Balerina Alina Cojocaru se intoarce la Opera Nationala Bucuresti pe 13 decembrie pentru a dansa in premiera spectacolului "La fille mal gardee", alaturi de Johan Kobborg, informeaza Agerpres.

Alina Cojocaru, care în prezent dansează la English National Ballet, va interpreta la Bucureşti rolul Lise, în timp ce Johan Kobborg va interpreta rolul "Văduva Simone" iar Robert Enache va fi Colas.

Spectacolul este pregătit şi pus în scenă de Malin Thoors şi Johan Kobborg, dirijor este Ciprian Teodoraşcu iar scenografia este semnată de Sir Osbert Lancaster.

"La fille mal gardee" este unul dintre cele mai vechi balete din repertoriul clasic, care a avut de-a lungul timpului numeroase interpretări coregrafice. Dintre acestea se remarcă şi cea care va avea premiera în această stagiune la Opera Naţională Bucureşti şi care poartă semnătura celebrului coregraf Sir Frederick Ashton, cel care a rămas un nume de referinţă în baletul mondial.

Despre "La fille mal gardee" se spune că este una dintre cele mai "vesele" creaţii ale lui Frederick Ashton, inspirată de dragostea sa pentru provinciile din Suffolk, Marea Britanie. Baletul prezintă o coregrafie amplă, energică, dotată cu un umor de bună calitate. Frederick Ashton împrumută elemente de dans folcloric, ceea ce a făcut din acest balet cea mai iubită creaţie coregrafică din repertoriul baletului Royal Opera House, precizează sursa citată.