Iubitorii de artă aflați în Viena pot achiziționa tablouri originale la prețuri moderate direct de la „supermarket”. Nu este vorba despre un magazin oarecare, ci despre un „supermarket de artă” deschis pentru a opta oară, pe Mariahilferstraße nr. 103, între 5 noiembrie 2014 și 24 ianuarie 2015. Prețul unui tablou variază între 59 și 330 euro, iar oferta este extrem de variată. 90 de artiști austrieci și internaționali – atât tinere talente, cât și artiști deja cunoscuți – prezintă peste 5.000 de lucrări. Tablourile achiziționate pot fi înrămate pe loc, informeaza comunicatul Compress remis Hotnews.ro.

Supermarket de arta VienaFoto: Compress

„Supermarketul de artă” se desfășoară în acest an sub motto-ul: „Arta te face fericit“. Organizatorii mizează pe faptul că din ce în ce mai multe persoane vizitează muzee și merg la expoziții, în condițiile în care s-ar putea uita la tablouri direct pe internet. Însă tocmai în această lume a totalei accesibilității, oamenii caută întâlnirea cu obiectele unicat, iar „supermarketul de artă” încearcă să mijlocească și să încurajeze această întâlnire și într-un cadru mai intim – nu numai în muzee și în galerii, ci și acasă. Succesul acestui concept este confirmat și de numărul mare de vizitatori: în cele 11 săptămâni pe an, în care este deschis, „supermarketul de artă” atrage peste 30.000 de persoane, devenind astfel cel mai mare eveniment de artă contemporană din Austria. „Suntem foarte preocupați să prezentăm lucrări de o înaltă calitate artistică. Altfel nu am reuși să atragem în fiecare an atât de mulți vizitatori entuziaști din toate clasele sociale”, a explicat organizatorul evenimentului, Peter Doujak.

Momentan printre artiștii care expun nu se numără și români, cei interesați pot trimite însă un portofoliu la adresa de mail: office@kulturundmedien.at, se mai arata in comunicat.