Google a inclus trei muzee din Romania pe platforma Cultural Institute care cuprinde fotografii, video-uri si texte despre locuri importante din toata lumea. Acum poate fi facut un tur virtual in stilul Street View prin Muzeul Brukenthal din Sibiu si pot fi vazute sute de fotografii la rezolutie mare din Muzeul ASTRA Sibiu si din Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

O gospodarie din muzeul ASTRA SibiuFoto: Google Cultural Institute

Practic sunt disponibile 800 de exponate de cele trei muzee si de la patru asociatii partenere ale Google (Asociatia Folclor Fara Frontiere, Ordinul Arhitectilor din Romania, Fundatia Pro Patrimonio si Fundatia Wassertalbahn).

Pot fi vizualizate fotografii ale unor obiecte populare, artefacte religioase, tablouri, dar si documente. Rezolutia este mare, astfel incat sa poata fi observate si micile detalii. Acest lucru este util pentru pasionatii de arta si pentru studentii din domeniu care pot face zoom pentru a studia detalii ale tusei pensulei sau ale patinei timpului.

In plus, cele trei cladiri ale Muzeului Brukenthal Sibiu pot fi vizitate si virtual prin intermediul tehnologiei Street View.

Alaturi de exponatele celor trei muzee, pe Google Cultural Institute sunt disponibile expozitii cu diferite teme ale asociatiilor si fundatiilor partenere: Vioara cu goarna, Mocanita de la Viseu de Sus, Vila Golescu sau creatiile arhitectului Ion Mincu, in special Casa Mincu, actualul sediu al Ordinului Arhitectilor din Romania.

Platforma Google Cultural Institute cuprinde materiale foto, video si texte furnizate de diversi parteneri ai companiei pe o multime de teme istorice, de la Holocaust, pana la viata lui Nelson Mandela.