Spectacolul "Vitelul de aur" se joaca luni, la ora 19:00, la ArCuB. Dramatizarea dupa una dintre cele mai amuzante carti ale secolului XX, Vitelul de aur, scrisa de celebrul duo literar Ilf si Petrov, doi mari maestri ai comediei, prezinta un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietica a anilor 1920.

Spectacolul Vitelul de aurFoto: ArCub

Alexander Koreiko duce o viata mizera de slujbas care se multumeste cu o leafa infima, ridicand semne de intrebare in randul semenilor care nu inteleg cum reuseste sa-si duca zilele cu atat de putini bani. Dar aceasta nu este decat o aparenta creata pentru a-I induce in eroare pe ceilalti. In realitate, decentul functionar este un escroc plin de bani. Un motiv perfect pentru Ostap Bender si camarazii sai sa-l vaneze pas cu pas cu scopul evident de a beneficia de pe urma averilor lui ilegale.

"Lumea fictionala se croieste in sase actori interpreti, pe rand, ai personajelor care populeaza fabula ca un bildungsroman tragicomic: marunti functionari sovietici, cooperatisti simpatici si usor de dus de nas, vanzatori la ghiseu. [...] O echipa formata din tineri artisti (regizor, scenografi si actori) isi dedica toate resursele creative pentru a deschide porti catre o lume a intamplarilor care te fac sa meditezi, printre zambete."

(Ana-Maria Nistor - Revista Luceafarul)

Distributia:

Ostap Bender - Tudor Aaron Istodor

Balaganov - Catalin Babliuc

Panikovski - Dan Radulescu

Koreiko - Lucian Iftime

Varvara - Smaranda Caragea

Ptiburdukov - Radu Iacoban

Regia: Eugen Gyemant

Scenografia: Vladimir Turturica si Tudor Prodan

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 35 lei (Categoria I), 25 lei (Categoria II) si 15 lei (reducere la Categoria II - numai pentru elevi, studenti, pensionari pe baza prezentarii legitimatiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ARCUB (Strada Batiste nr. 14) si online pe bilete.arcub.ro.