Pianistului Matei Bucur Mihăescu, supranumit ,,Copilul minune al muzicii clasice româneşti contemporane” va sustine un recital in data de 14 noiembrie la sediul ICR Berlin in cadrul serilor de muzica clasica organizate pentru promovarea tinerilor talente din Romania.

Acesta va interpreta opt compoziţii proprii: Aria et Fantasie pour clavecin en Fa#mineur, Impromptue en Do majeur, Piesă pentru concert de pian în Do minor, Le quatrieme valse en La b majeur, Red Square (din Suita War Stories), Ave Maria, Pacific (din Suita War Stories) şi Intermezzo.

Deşi are doar 19 ani, Matei Bucur Mihăescu a acumulat deja o bogată experiență de scenă şi uimeşte lumea muzicală în tripla sa calitate de pianist, compozitor și dirijor. În prezent este student al Universității Naționale de Muzică București - secția Dirijat orchestră. Este fondatorul şi dirijorul orchestrei de cameră CaMMerata, cu care e participat deja la două ediţii ale Festivalului Internațional ,,George Enescu” (în 2011 şi în 2013). Până în prezent, a compus peste 100 de creaţii pentru pian, orchestră, cor şi diverse formule instrumentale care au fost interpretate pe scene de primă mărime de către artişti de prestigiu. Au fost produse trei CD-uri cu lucrări pentru pian solo, în interpretare proprie, atât din creaţia universală cât şi din propria creaţie.