Dormitorul unui soldat din Primul Razboi Mondial a fost pastrat neatins de cand soldatul a plecat la razboi in 1918. Dupa moartea acestuia, survenita in ultimele luni ale conflagratiei, parintii Locotenentului Hubert Roucherou, au sigilar camera fiului lor si au cerut sa nu fie atinsa timp de 500 de ani, relateaza Yahoo.com.

Aceasta dorinta este inca respectata intr-o casa franceza ramasa suspendata in timp. Palaria, pistolul si tunica soldatului se degradeaza usor ca urmare a trecerii timpului (aproximativ 100 de ani).

Soldatul, de origine franceza, a murit in Belgia cu cateva luni inainte de incheierea conflictului.

Actualul proprietar al casei, Daniel Fabre, a respectat promisiunea facuta parintilor Locotenentului Hubert Roucherou. Acesta a declarat ca gestul sau "nu este un act de devotament, ci mai degraba un act de prezervare istorica".

Fabre nu este in mod legal obligat sa mentina camera asa cum este, dar a precizat ca a facut-o din respect. "Poate ca mai exista astfel de camere in lume. Este istorie, dar este in acelasi timp un mod de a-l omagia ", a precizat primarul localitatii natale a soldatului, Laurent Laroche.

Numele lui Roucherou se afla printre multele nume de la memorialul dedicat eroilor de razboi, din orasul Balabre, aflat in apropierea Parisului.