Incepand cu aceasta luna, un nou titlu se adauga colectiei Cartilor Lucia Muntean, pentru copii prescolari intre 2 si 7 ani. ”Grupa lui Ciufulici” vorbeste in rime jucause despre minunata lume a gradinitei, ca despre o poveste din care copii se bucura sa faca parte, in fiecare dimineata, oricat de somnoroasa ar fi ea. Viitoarea lor lectura preferata este cu atat mai relevanta, cu cat autoarea a reusit sa transpuna in versuri simple, parte din experienta de peste 30 de ani de lucru ca educator iubit. Cel mai recent titlu este si cea de-a 18-a aparitie in colectia de rime, jocuri si povestiri.

Grupa lui Ciufulici - Inceput de gradinitaFoto:

"Grupa lui Ciufulici" este in aceeasi masura si o carte pentru parinti, nu exclusiv pentru copii. Rimele le ofera astfel prilejul unui dialog deschis, pe intelesul prichindeilor, despre mersul la gradinita si prima despartire de ”acasa”.

Felul in care veti trai cu totii primele zile de gradinita ale copiilor vostri depinde in mare masura de timpul pe care l-ati avut la dispozitie pentru a-i pregati sa accepte aceasta schimbare si de priceperea cu care ati facut-o. Atunci cand lucrurile nu merg bine, daca va intrebati fiecare cu ingrijorare de ce vi se intampla numai voua asa ceva, va raspund ca, intr-un fel sau altul, li se intampla si altor parinti.

Dincolo de plansul firesc al copilului care nu vrea sa se desparta de parintele lui pentru a ramane intr-un loc mai putin familiar, exista cauze mai profunde, pe care, cu putina atentie, le puteti indeparta de la bun inceput. Ca sa puteti face asta, e important sa intelegeti mai bine ce se intampla in sufletul copiilor vostri atunci cand incep gradinita.” este de parere autoarea, Doamna Lucia Muntean.

Poeziile ”Grupei lui Ciufulici” sunt sustinute vizual de ilustratiile decupate ale lui Razvan Cornici. Aflat la a doua colaborare pentru Cartile Lucia Muntean, Razvan a descoperit ca o simpla foarfeca poate fi un instrument la fel de bun ca o penita si de atunci, deseneaza decupand sau decupeaza desenand, nu se stie exact. Ciufulici si ai lui prieteni cu lipici, sunt decupati de catre Razvan si vor fi cu siguranta indragiti inca de la prima intalnire.

“Cartile Lucia Muntean” sunt un proiect editorial romanesc lansat in 2008, ce contribuie cu o componenta puternic educativa in dezvoltarea carierei de cititor a “piticilor”, dar si cu sfaturi practice adresate tinerilor parinti. Fiecare titlu are o sectiune dedicata unde autoarea initiaza un dialog cu parintii, le povesteste rolul pedagogic al cartii, ideea ce a stat in spatele ei si le impartaseste metode prin care parintele poate folosi cartea in relatia cu cei mici.

Cartile Lucia Muntean se gasesc in retelele de specialitate si magazinele online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro.