Bucharest Inside the Beltway este o platforma de teatru, care isi propune sa conecteze scena independenta din Statele Unite ale Americii cu cea din Romania. Evenimentul de lansare Bucharest inside the Beltway - care va avea loc vineri, 17 octombrie 2014, ora 8 PM, la Carol 53 - consta intr-o lectura de o ora si jumatate din doua piese contemporane, una in engleza si cealalta in romana. Ambele piese se citesc in premiera la Bucuresti.

Bucharest Inside the BeltwayFoto: Afis

Spectacol lectura

Districtland de Cristina Bejan (fragment in limba engleza)

La Nimfomane de Rucsandra Pop (fragment in limba romana)

Actori:

Gratiela Badescu

Gabriel Sandu

@ Carol 53

vineri, 17 octombrie 2014, ora 8 PM

Piesa "Districtland" este scrisa de Cristina Bejan - dramaturg american de origine romana, iar piesa "La nimfomane" de Rucsandra Pop, scriitoare romanca. Cele doua scriitoare sunt motoarele principale ale platformei Bucharest inside the Beltway. Actorii care vor citi fragmente din cele doua piese sunt Gratiela Badescu si Gabriel Sandu.

Cristina si Rucsandra s-au cunoscut in 2008, cand Cristina, proaspat intoarsa din Sri Lanka, venita cu o bursa Fulbright la Bucuresti, a organizat o lectura a piesei ei "Colombo Calling - a play from Sri Lanka", la Museo Cafe care functiona in acea perioada la parterul Muzeului de Geologie. Lectura, interpretata de un grup de actori profesionisti printre care si Maia Morgenstern, s-a bucurat de un real succes si le-a inspirat pe fete sa creeze acest colectiv artistic.

Scopul Bucharest Inside the Beltway este sa genereze experiente culturale semnificative pentru comunitatile locale si internationale. Prin aceasta platforma, initiatoarele isi doresc sa aduca acel spirit de diversitate si de colaborare in serviciul culturii si artei din Bucuresti si Washington D.C. (si nu numai). Colectivul mai are scopul de a crea un context propice pentru ca scrisul, performance-ul, arte vizuale, muzica si filmul in diferite limbi si generate de medii cat mai diverse sa se poata manifesta democratic. Mai multe despre Bucharest Inside the Beltway gasiti pe siteul: http://www.bucharestinsidethebeltway.com/about-bucharest-inside-the-beltway.html sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/BiBDC?fref=ts.

Cea mai noua piesa a Cristinei Bejan, "Districtland" s-a jucat in cadrul festivalului fringe din Washington D.C., cu casa inchisa. Piesa este o satira a vietii in Washington D.C., pornind de la motto-ul "viata este mai mult decat o carte de vizita". Cristina Bejan a scris paisprezece piese de teatru, o carte, numeroase eseuri si poezii. Cristina a crescut in Carolina de Nord, apoi a trait in cinci tari si in prezent locuieste la Washington D.C. Este un bursier Rhodes, Fulbright si doctorand al universitatii Oxford.

"La nimfomane" este povestea unei tinere femei care este supusa unui ritual de reconstituire a inimii din bucati pierdute pe la diversi barbati de care a fost indragostita. Rucsandra Pop scrie teatru, poezie si proza, face colaje si este foarte activa pe scena culturala independenta. Rucsandra colaboreaza cu lorgean theatre inca de la infiintare. In prezent, trei texte de-ale Rucsandrei - "Oracol", "Talk to the Bomb" si "Huevos Congelados" - se joaca in spatii alternative din Bucuresti si din tara.

Gratiela Badescu este masterand al UNATC, sectia actorie si este perfomer independent la teatru lorgean. Gratiela a jucat la Teatrul Masca, la Sala Noua a Teatrului de Comedie, la Teatrul ID Sarbu din Petrosani si in productiile TVR "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale si "Cafeneaua" de Mihai Malaimare.

Gabriel Sandu a castigat Premiul Mari Sperante la Festivalul Comediei Romanesti in 2008. In 2013 a facut parte din mini-seria "Deja vu Darling", produs de NISI MASA in Franta. In acelasi an a facut parte din proiectul "Europes", in cadrul "Cities on stage" la Teatrul National din Bruxelles. 2014 i-a adus rolurile principale din mediu metrajele "Dristor", regia Ioan Pancencu si "United, we save", filmat in Danemarca. Momentan poate fi vazut in proiectul "Hai iu iu Nu Hi you you", concept Radu Afrim si interpretand rolul Chino in "West Side Story", regia Razvan Mazilu, la Teatrul Odeon.

Intrarea la eveniment este libera.