Spectacolul "Mizantropul" de Moliere, in regia lui Alexandru Mazgareanu, are premiera pe 8 octombrie, la ora 19:30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara. "Mizantropul" este un text actual, care vorbeste despre ipocrizie, fast si reusita prin orice mijloace, in contrast cu sentimentele sincere, adevarul si truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mazgareanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume perversa, rea si dominata de ideea de competitie. Spectacolul aduce in prim plan o echipa de tineri creatori de teatru, varfuri ale generatiei lor.

MizantropulFoto: Afisul spectacolului

Spectacolul "Mizantropul" este prezentat de Asociatia OPERA PRIMA in parteneriat cu Fundatia Dignitas si Teatrul Nottara, cu sprijinul ArCuB - prin programul de finantare Bucuresti 555 - si PMB.

Pe langa cheia regizorala moderna, un element important ce da un suflu proaspat piesei lui Moliere, este interpretarea tinerilor actori, fiecare dand o nota de inedit personajului pe care il interpreteaza. Totodata, aceasta premiera prilejuieste si debutul tinerei actrite Clara Popadiuc, in rolul Eliante.

Din distributia spectacolului fac parte Anca DUMITRA - Celimene, Dan RADULESCU - Alceste, Alexandru CALIN - Philinte, Serban GOMOI - Clitandre, Vlad UDRESCU - Acaste, Sorin DOBRIN - Oronte, Sorina STEFANESCU - Arsinoe, Clara POPADIUC - Eliante (debut) si Alexandru SUCIU - Basque.

Traducerea textului a fost realizata de Doru MARES, coregrafia este semnata de Arcadie RUSU, iar ilustratia muzicala si muzica originala de Alexandru SUCIU.

Decorul a fost realizat cu sprijinul TWINS STUDIO.

Asociatia OPERA PRIMA este o organizatie de drept privat, neguvernamentala, apolitica, independenta si autonoma ce are ca scop initierea, organizarea si sprijinirea actiunilor si programelor de dezvoltare profesionala si culturala. Asociatia a fost infiintata in anul 2012 din dorinta de a ajuta tinerii artisti in evolutia lor.

Parteneri ai proiectului:

ArCuB - Program cultural Bucuresti 555 - www.arcub.ro

Primaria Municipiului Bucuresti - www.pmb.ro

Fundatia Dignitas - www.fundatiadignitas.ro

Teatrul Nottara - www.nottara.ro

Twins Studio - www.twinsdesign.ro