Miercuri, 1 octombrie 2014, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va avea loc vernisajul expozitiei Ipostaze 2 a artistilor Agatha Pricopescu (arta decorativa) si Emil Pricopescu (sculptura).

Agatha Pricopescu, absolventa a Facultatii de Arta Decorativa si Design din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, a desfasurat, alaturi de tatal ei, sculptorul Emil Pricopescu, o intensa activitate expozitionala, locala si internationala. Expozitia de la ICR cuprinde lucrari din trei serii ale artistei, intitulate Madness, Clovnii si Balerine.

„Prin linie si culoare am dorit sa exprim o viziune rationalista menita sa descopere sensurile de dincolo de vizibil, ale lumii pe care o scrutez mereu, cautand sa inteleg temeiurile logice ale acestei cautari in necontenita miscare.“ – Agatha Pricopescu

„Sculpturile in lemn ale lui Emil Pricopescu comunica discret cu lucrarile fiicei sale. (…) aceste sculpturi au o structura monolitica, sunt definitiv inchise, compacte, imbinarea pana la contopire a partilor componente fiind compensata prin linii de forta ascensionale.“ – Viorica Buica, Observator cultural.

Expozitia va fi deschisa in perioada 1-15 octombrie 2014. Evenimentul este organizat de ICR in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici.