Spectacolul DISTOPIE.shakespeare.REMIX, în regia Catincăi Drăgănescu, un nou proiect 9G (Noua generaţie la TNB), inclus în repertoriul Teatrului Naţional, în cadrul Stagiunii tinerilor la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti va avea premiera oficiala joi, 2 octombrie 2014, de la ora 20.00.

"DISTOPIE.shakespeare.REMIX"Foto: Teatrul National Bucuresti

În DISTOPIE.shakespeare.REMIX este vorba despre o apocalipsă a degradării lumii contemporane. Construit după principiul jocurilor video, spectacolul descompune şi remixează textele lui Shakespeare într-un scenariu original despre putere şi formele sale pervertite de manifestare. Un spectacol care aduce sub lupă, printr-o analiză simplă, construită modern, 100% Shakespeare, demascarea unor reţete de manipulare, informeaza TNB.

DISTOPIE.shakespeare.REMIX ridică întrebări simple despre om, despre natura lui violentă în continuă adaptare cu „evoluţia societăţii”, despre formele de manipulare şi de spălare pe creier, despre dezumanizarea vieţii de azi, într-o disperată concurenţă cu lumile virtuale.

Din distributia spectacolului DISTOPIE.shakespeare.REMIX fac parte:

Regan: Simona Cuciurianu

Cordelia / Bufonul: Cristina Drăghici

MC: Crina Ene

Goneril: Oana Popescu

Cornwall: Vladimir Purdel

Albany: Vlad Udrescu

Asistent regie: Daniel Buglea

Mişcare scenică: Andreea Belu

Media: Darie Armin Alexandru

Light & sound design: Alexandros Raptis

Decor: Ioana Drăgănescu şi Sorana Țopa

Costume: Ludmila Corlăţeanu şi Atelier ATU

Regia: Catinca Drăgănescu

Sunet: Călin Țopa, Lumini: Richard Stan, Media: Claudiu Stan

Regizor scenă: Viorel Florea

Consultant artistic: Ionuţ Corpaci-Teodorescu

Coordonator Program 9G la TNB: Cristiana Gavrilă

Preţul biletelor: 30 şi 16 lei

9G la TNB este un program derulat prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” şi se adresează tinerilor creatori de teatru. Programul 9G se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. În urma unui concurs de proiecte, la care au fost înscrise 42 de titluri, echipa de selecţie (Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrilă, Maşa Dinescu şi Violeta Popa) au reţinut şapte dintre ele pentru a intra în repetiţii: Copii de aruncat, după romanul lui Ryu Murakami, dramatizat şi regizat de Doru Drăgoi; ActOrchestra – teatru muzical care nu e musical, regia Horia Suru; DISTOPIE. shakespeare. REMIX, regia Catinca Drăgănescu; Dragoste în patru tablouri de Lukas Baerfuss, în regia Elenei Morar; Organic după Inutil de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri; Piesă pentru frate şi soră de Tennessee Williams, în regia lui Iris Spiridon; Ziua în care nu se cumpără nimic de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru. ActOrchestra şi DISTOPIE. Shakespeare.REMIX sunt deja în repertoriul teatrului, în cadrul Stagiunii Tinerilor la TNB, iar alte trei proiecte (Copii de aruncat, Ziua în care nu se cumpără nimic, Piesă pentru frate şi soră) sunt în lucru, urmând ca, după o serie de repetiţii cu public, Consiliul Artistic al teatrului să decidă titlurile care vor fi incluse în repertoriul Sălii Mici.