Caspar Ludwig Oplander, o importanta fundatie germana care finanteaza proiecte cu impact in domeniile stiintei, educatiei, culturii si sportului in intreaga Europa, se implica in sustinerea Concursului si Festivalului Enescu, in cadrul unei colaborari pe termen lung, menite sa sprijine oportunitatile pentru promovarea tinerelor talente din muzica clasica.

Implicarea Fundatiei in sustinerea carierelor internationale ale tinerilor muzicieni va fi continuata anul viitor, Fundatia anuntand deja ca va sprijini Festivalul Enescu editia 2015, potrivit unui comunicat al organizatorilor festivalului.

Fundatia Caspar Ludwig Oplander din Germania, actionar majoritar al grupului Wilo SE, sustine la aceasta editie a Concusului Enescu tinerele talente din cadrul Finalei de Pian, in calitate de Partener Cultural Principal al evenimentului. In ultimii 3 ani, Fundatia a sprijinit proiecte culturale in Suedia, Polonia, Franta, fiind recunoscuta pentru implicarea in proiecte care apropie comunitati prin intermediul culturii. Concursul Enescu este primul proiect de acest tip in care se implica in Romania si este primul proiect cultural de mare amploare finantat de Fundatie.

Concertele in urma carora va fi desemnat castigatorul Sectiunii de Pian a Concursului Enescu vor avea loc sambata, 27 septembrie, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Roman, alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, avandu-l la pupitru pe cunoscutul pianist si dirijor Justus Frantz. Tinerii artisti care s-au calificat Finala de Pian sunt: Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia).