Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) va fi deschisă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru evenimentul "Nocturna bibliotecilor", sediul central şi şapte dintre filialele instituţiei organizând evenimente culturale, tururi de bibliotecă şi proiecţii de film.

"Deschidem larg porţile Bibliotecii Metropolitane Bucureşti în noaptea de 26 spre 27 septembrie şi, pe lângă evenimente şi multe surprize, lansăm expoziţia Brâncoveanu 300. Vă invităm să îl descoperiţi pe Brâncoveanu altfel decât în manualele de istorie. El este cel care a dat numele unui stil care a fost şi rămâne primul şi ultimul stil de artă şi de cultură ce a răspuns sufletului şi inteligenţei româneşti. Proiectul deschide o nouă perspectivă pentru formarea şi pregătirea tinerilor, în general a publicului Bibliotecii Metropolitane, de a se apropia de cunoaşterea istoriei şi înţelegerea valorilor care stau la baza identităţii tradiţionale româneşti', a declarat Anca Râpeanu, director general al BMB, citata de Agerpres.

Vineri, la ora 21,00, BMB invită publicul iubitor de carte în sediul central, deschis până la ora 3,00, la inaugurarea expoziţiei "Brâncoveanu la Biblioteca Metropolitană Bucureşti", care va prezenta moştenirea culturală a familiei domnitoare Brâncoveanu şi va spune, cu ajutorul fotografiilor, povestea naşterii stilului brâncovenesc.

Expoziţia, care va fi deschisă până pe 26 octombrie, la Centrul cultural Octavian Goga şi la filialele Dimitrie Bolintineanu, Liviu Rebreanu şi George Coşbuc, are o structură modulară şi este organizată în parteneriat cu asociaţia alt.F.E.L la sediul central si în patru filiale BMB, fiecare centru având de dezvăluit alte comori ale epocii brâncoveneşti.

Filialele deschise în "Nocturna bibliotecilor", în intervalul 19,00-23,00, sunt următoarele: Dimitrie Bolintineanu, Liviu Rebreanu, Centrul de tineret, George Coşbuc, I.L. Caragiale, George Călinescu, Colecţia de publicaţii periodice I.H. Rădulescu.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de 33 de biblioteci publice destinată tuturor bucureştenilor, având misiunea de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov.