Soiree gastronomie francaise - Madame Mallory si micul bucatar indian la Libraria Humanitas Kretzulescu

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 24 septembrie 2014, 11:56 Actualitate | Cultură

Madame Mallory si micul bucatar indian
Foto: Librariile Humanitas
La prima prezentare a romanului 'Madame Mallory si micul bucătar indian' ati avut ocazia sa gustati din bunătăţile aromate ale bucătăriei indiene şi s-a vorbit despre tulburătoarea poveste a tânărului crescut în atmosfera îmbibată de arome exotice a restaurantului familial din Mumbai. Săptămâna aceasta, miercuri, 24 septembrie, de la ora 19.00, sunteti invitati la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45) la o seară pariziană dedicată aceleiaşi fascinante cărţi semnată de Richard C. Morais, devenită intre timp bestsellerul acestei veri la Humanitas Fiction.

Asadar, Ana-Maria Caia, Cristina Foarfă şi Laura Câlțea va invita sa urmăriti impreuna aventura carismaticului şi talentatului Hassan în lumea rafinatei bucătării franţuzeşti. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara va fi completata cu bunătăţi pariziene şi limonadă dulce-acrişoară.

Apărut în peste 30 de ţări, 'Madame Mallory si micul bucătar indian'  a devenit un bestseller internaţional. Romanul a fost ecranizat cu titlul Război în bucătărie (2014), cu Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal şi Charlotte Le Bon. Regia este semnată de Lasse Hallström, printre producători numărându-se Steven Spielberg şi Oprah Winfrey.

Hassan Haji porneşte, după moartea mamei lui, împreună cu restul familiei, într-o călătorie prin lume, stabilindu-se în cele din urmă într-un orăşel din Alpii Francezi, Lumière. Aici îşi vor deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivistul relais al lui Madame Mallory, Le Saule Pleureur. Dar, la scurt timp după ce Madame Mallory declanşează un adevărat război gastronomic, în care îşi antrenează vecinii, Hassan îşi descoperă pasiunea pentru haute cuisine europeană, devenind, printr-un complex de împrejurări nu tocmai plăcut, discipolul celebrei chef. Treptat, trecând prin mai multe aventuri şi cunoscând în sfârşit şi dragostea adevărată, Hassan va deveni un chef parizian foarte apreciat. O poveste despre puterea destinului, despre pasiune şi talent, alertă, amuzantă şi sensibilă, plină de culoarea şi miresmele bucătăriei indiene şi de rafinamentul gastronomiei franţuzeşti.

RICHARD C. MORAIS este în prezent editorul revistei financiare americane Barron's Penta. A fost senior editor la Forbes şi cel mai longeviv corespondent străin al acesteia. A început să lucreze pentru redacţia din New York a revistei Forbes ca reporter în 1984, la vârsta de 23 de ani. Între 1986 şi 2003 a lucrat la sediul londonez al revistei, devenind, în 1998, European Bureau Chief. La Londra, fiind nominalizat de şase ori, a primit trei Business Journalist of the Year Awards. American crescut în Elveţia, Morais şi-a trăit mare parte din viaţă în străinătate, întorcându-se în SUA în 2003. Acum locuieşte la New York cu soţia şi fiica sa. A debutat, în 1991, cu biografia neautorizată Pierre Cardin: The Man Who Became a Label. Madame Mallory şi micul bucătar indian (The Hundred-Foot Journey) este primul său roman, apărut în 2008 şi tradus în peste 30 de ţări. În 2013, Morais publică romanul Buddhaland Brooklyn, povestea unui preot budist care, la 40 de ani, primeşte ordinul să-şi părăsească mânăstirea din munţii Japoniei şi să traverseze oceanul pentru a construi un templu în New York.


Citeste mai multe despre   
























Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

315 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri