Tenorul Bogdan Mihai isi face debutul la Grand Teatre del Liceu, Barcelona. El interpreteaza rolul contelui Almaviva in Bărbierul din Sevilla de Rossini.

Bogdan Mihai in Contele AlmavivaFoto: Arhiva personala

Este pentru prima data in istoria prestigiosului teatru cand un tenor interpreteaza scena si aria finala "Cessa di piu resistere" (arie de o dificultate extrema, taiata deseori de catre interpretii acestui rol). Tenorul roman va evolua in reprezentatiile spectacolului din 19, 22 si 25 septembrie 2014.

Opera bufa Bărbierul din Sevilla de Rossini revine pe scena marelui teatru de opera din Barcelona dupa o absenta de 23 de ani. Ultimul interpret al acestui rol a fost marele tenor Bruce Ford.

Aparitia pe scena Grand Teatre del Liceu este considerata de importanta maxima in drumul spre consacrarea internationala definitiva. Opera din Barcelona este in muzica lirica echivalenta unui Grand Slam in turneurile de tenis, in lume fiind numai cateva scenele de o asemenea marime, ca numar de locuri, si anvergura, prin prisma marilor nume care au cantat si care au facut istorie.

In noua montare Bărbierul din Sevilla vor mai fi prezenti José Fardilha (Bartolo), Ketevan Kemoklidze (Rosina), Lionel Lhote (Figaro), Dmitry Ulyanov (Basilio), Marisa Martins(Berta), Manel Esteve (Fiorelo), dirijorul Giuseppe Finzi. Regizorul productiei este Joan Font (fondatorul Comediants).

Bogdan Mihai si-a facut studiile in Romania, avand ca indrumator pe legendara noastra soprana Mariana Nicolesco, urmand si stagii de pregatire cu inegalabila Mirella Freni. A cantat pe numeroase scene din Bucuresti, Stuttgart, Dresda, Berlin, Paris, Zurrich, Munchen,Tokyo, Amsterdam precum si la Festivalul Rossini din Pesaro (locul de nastere a celebrului compozitor), festivalul de la Bade-Baden etc.