Romanul Degete mici de Filip Florian va aparea in Turcia, in anul 2015, la Editura Altin Bilek. Este cea de-a 11 traducere a romanului, dupa publicarea in limbile: engleza (Houghton Mifflin Harcourt, SUA, drepturile pentru intreaga lume), germana (Suhrkamp), maghiara (Magveto), polona (Czarne), slovaca (Kalligram), slovena (Didakta), spaniola (Acantilado, Spania), italiana (Fazi), bulgara (Ciela), araba (Animar).

Degete mici, de Filip Florian Foto: Polirom

Dupa publicarea primei editii, in anul 2005, la editura Polirom, romanul Degete mici a primit Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat de Romania literara si Fundatia Anonimul (2005) si Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru „Cel mai bun debut in proza” (acordat in 2006). De asemenea, autorului i-a fost acordat Premiul de excelenta pentru debut in literatura al U.N.P.R.

Degete mici a aparut pina acum in patru editii, toate la Editura Polirom, prima in colectia „Ego. Proza”, doua editii in colectia „Fiction Ltd.”, iar cea de-a patra in colectia „Top 10+”.

Filip Florian s-a nascut la 16 mai 1968, in Bucuresti. Dupa debutul cu Degete mici (2005), a publicat, impreuna cu fratele sau Matei Florian, Baiuteii (2006), roman ajuns de asemenea la a patra editie.

Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul National al Literaturii Romane si a fost desemnat cartea anului 2008 la Colocviul romanului romanesc contemporan.

In anul 2013, Editura Polirom a publicat un nou roman al lui Filip Florian, Toate bufnitele, bestsellerul Tirgului de Carte Gaudeamus (noiembrie, 2013, Bucuresti), cistigator al Premiului pentru „Cea mai buna carte a anului”, sectiunea „Beletristica”, la Gala Bun de Tipar, editia a II-a.