Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in colectia „Fiction LTD” a Editurii Polirom, a aparut de curind la Editiones del Subsuelo din Spania, in traducerea lui Joaquín Garrigós. Alexandru Ecovoiu este cunoscut deja cititorilor spanioli pentru romanele Saludos si Cei trei copii-Mozart, traduse si publicate in Spania.

Ordinea, de Alexandru EcovoiuFoto: Polirom

Potrivit editurii Polirom, Ordinea este povestea-parabola a unui personaj mesianic care descopera ca inainte de Cuvint a fost Ordinea, „intimplare” care este pe punctul de a schimba destinul unei societatii... Romanul lui Alexandru Ecovoiu, extrem de incitant, urmareste destinul lui Filip, tinar a carui obsesie pentru ordine, transformata intr-un surprinzator nijloc de a obtine putere, va duce la „construirea” unei uriase dezordini, cu efecte dintre cele mai neasteptate. Prefata romanului este cu semnata de Ion Simut.

„Romanul lui Alexandru Ecovoiu, Ordinea, este o carte a timpului nostru. Scriind despre Virto, autorul spune adevaruri mai putin convenabile despre Romania tranzitiei. Este o carte care te pune pe ginduri si pe care – indiferent daca ii impartasesti sau nu ideile – o citesti cu sufletul la gura pina la ultima fila.” (Tudorel Urian, Romania literara)

Alexandru Ecovoiu (n. 1943) a debutat in anii ’80, iar in atentia publicului si a criticii literare a intrat cu adevarat in 1995, odata cu aparitia romanului Saludos (Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, 1996; nominalizat la Premiul „LiterArt –XXI”, SUA, 1997; Premiul revistei Observator, Munchen, 1998). Romanul a fost tradus in limbile germana, franceza, spaniola si sirba.

Confirmarea talentului sau a venit in anul 1997, cind a fost publicat romanul Statiunea (Premiul Academiei Romane). In 2001 publica volumul Cei trei copii-Mozart (nominalizat la Premiul ASPRO), tradus in limbile spaniola si germana (Die drei Mozart-Kinder, aparut in doua editii la Verlag), iar in 2002 romanul Sigma (Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti).

De acelasi autor, la Editura Polirom, au aparut Saludos (2004, editia a III-a, 2014, editia a IV-a), Ordinea (2005), Sigma (2005, editia a II-a), Statiunea (2007, editia a II-a), Cei trei copii-Mozart (2008, editia a II-a) si Dupa Sodoma (2012, premiul „Cel mai bun scriitor al anului 2012”, acordat de USR si premiul „Cartea Anului”, categoria Proza, acordat de Filiala Bucuresti a USR).