Celebra marca postala "Cap de bour" va fi expusa in premiera nationala la Muzeul Literaturii Romane Iasi

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 12 septembrie 2014, 12:48 Actualitate | Cultură

Timbru Cap de Bour
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi
În perioada 12-14 septembrie, Muzeul Literaturii Române Iași va organiza și va găzdui evenimente culturale de excepție, cu intrare gratuită: Toamna filatelică ieșeană și Târgul de carte și bucate. Sâmbătă, 13 septembrie, între orele 10:00 - 18:00, la muzeul „Vasile Pogor” vor fi expuse mărci poștale celebre în toată lumea, mai precis două mărci Cap de Bour de 54 Parale neuzate și o marcă de 108 Parale ștampilată. Potrivit doamnei Laura Limbău, director operational al Poștei Române Iași, „proiectul aduce la Iași în premieră națională vestitul timbru Cap de Bour”.

Proiectul face parte dintr-un eveniment mai amplu, aflat la cea de a doua ediție, Toamna filatelică ieșeană, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Personală din Iași, care se va desfășura în curtea și în incinta muzeului „Vasile Pogor” în perioada 13 – 14 septembrie 2014, în intervalul orar 10-18:00. Anul acesta, tema evenimentului este Clasoarele copilăriei, iar participanții de toate vârstele vor avea posibilitatea să-și expună timbrele adunate încă din copilărie, iar filateliștii profesioniști le vor acorda sprijin și îndrumare în evaluarea propriilor colecții. Participanții și invitații vor avea ocazia să ia parte la un târg al colecționarilor si la o lansare de ștampilă omagială „Toamna filatelică ieșeană – Ediția a doua – Clasoarele Copilăriei” dedicata comemorării a 125 de ani de la moartea marelui povestitor Ion Creangă. Copiii și tinerii  de vârstă școlară vor fi implicați în activități adaptate special pentru ei, vor participa la un workshop cu tema  „Timbrul românesc ” și la o vizionare de film cu tema „Istoria Poștei Române”.

Un alt eveniment găzduit în curtea muzeului „Vasile Pogor” în perioada 12-14 septembrie este Târgul de carte și bucate, care are două componente: CARTFEST și Târgul de Bucate Boierești, organizat de către Asociația pentru Promovarea și Sprijinirea Inițiativelor de Dezvoltare Economică și Socială în colaborare cu Camera Agricolă Iași și și Asociația Târgoveților Iași.

În cadrul Târgului de carte CARTFEST se vor reuni edituri locale și naționale și vor avea loc o serie de programe artistice susținute de către artiști locali, precum și prezentări de reviste culturale. De asemenea, va fi amenajat un loc special pentru donații de cărți în vederea îmbogățirii Bibliotecii din Parcul Lecturii.
A doua componentă a Târgului de carte și bucate este constituită de Târgul de Bucate Boierești, unde se vor putea încerca mâncăruri cu specific românesc și se vor putea degusta vinuri, produsele fiind prezentate de către producători locali. „Prin astfel de initiative încurajăm producătorii locali să expună în cadre alternative și credem că rețeta carte și bucate va fi de mare succes, mai ales având în vedere proiectele anterioare pe care le-am avut cu Muzeul Literaturii Române Iași”, a declarat Monica Ionela Pandelea, director executiv al Camerei Agricole Judetene Iași.​


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1220 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version