Artista Mihaela Cocheci semneaza expozitia de pictura intitulata „INDIA – mister și culoare“ ce va fi vernisata miercuri, 17 septembrie 2014, ora 18.30, la sediul ICR din Bucuresti (Aleea Alexandru 38). La vernisaj va participa alături de autoare, ES doamna Manimekalai Murugesan, ambasadoarea Indiei la București. Cele 35 de lucrări de mici și mari dimensiuni, ulei/pânză, care sunt reunite in expozitie 'surprind o mică parte din miracolul indian' dupa cum declara artista.

Expozitie Mihaela CocheciFoto: ICR

„În 25 de ani, de când străbat meridianele și paralelele acestei planete minunate cu dorința de a cunoaște, înțelege și dobândi cât mai multe informații despre lumea în care trăim, am descoperit spectacolul încărcat de lumină și culoare al tradițiilor, istoriei și culturii diferitelor popoare. Am făcut o pasiune în a reprezenta pe pânză momente unice surprinse de mine în acest periplu planetar. După Peru și Bolivia, China și Tibet, Canada și Japonia, acum a sosit momentul INDIA. Expoziția încearcă să surprindă o mică parte din miracolul indian.“ – spune Mihaela Cocheci

Mihaela Cocheci este pictor, grafician, ilustrator, membră a Uniunii Artiștilor Plastici – filiala București. De-a lungul timpului, lucrări ale sale au putut fi văzute în peste 40 de expozitii personale și 35 expozitii de grup. A obținut șase medalii de aur la Saloane Internaționale și o medalie argint și Cupa Orașului Cannes, Franța. A participat la Expoziții Internaționale în Belgia, Olanda, Franța, Portugalia, Italia, Liban, România.

În lucrările sale, „datele naturii sunt înlocuite cu forme deloc surprinzatoare, unduitoare, pline de lumină și culoare. Ele pornesc din adâncul ființei mele, căpătând dimensiuni astrale. Toată aceasta combinație de linii șerpuitoare, care privite și gândite în adâncul lor conduc la ceea ce eu numesc un nou curent artistic, ondulism“, scrie autoarea.