220 de participanti, 26 de traineri, 120 de voluntari, 14 spectacole de teatru profesionist, 10 trupe de liceeni, 2 seri de Cinemateca Tarzie, 3 de Caravana Filmelor TIFF, 3 de Seara Povestitorilor, 4 spectacole pentru copii si 3 masterclass-uri. Acesta este rezumatul celei de-a noua editii a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria.

Ideo Ideis 2014, la finalFoto: Adi Bulboaca

Andreea Bortun si Alexandru Ion la Gala de deschidere Ideo Ideis (Foto: Adi Bulboaca)

In plus, marea noutate a acestei editii a fost renuntarea la ideea de competitie intre trupele de liceeni si implicit transformarea vechiilor premii individuale in experiente menite sa ofere fiecarei trupe noi ocazii de dezvoltare in aceeasi directie cu procesul de educatie alternativa la care au fost expuse prin participarea la Ideo Ideis.

Casa de Cultura din Alexandria (Foto: Adi Bulboaca)

Experientele oferite anul acesta celor 10 trupe de liceeni sunt urmatoarele:

1. Sustinerea unei reprezentatii in cadrul FITS 2015 - Domino, Rm. Valcea

2. Participare la FNT 2014 - Atelierul de Teatru, Botosani

3. Sustinerea unei reprezentatii in cadrul FestCo 2015 - Gong, Roman

4. Sustinerea unei reprezentatii la Godot Cafe Teatru - Aici, Constanta

5. Sponsorizare de 1000 Euro din partea Agentiei de Vise pentru productia urmatorului spectacol - Theatron, Vulcan

6. Abonamente full pass la Festivalul de Muzica Plai de la Timisoara pentru editiile 2014 si 2015 - Yorick, Bucuresti

7. Acces pentru un an la spectacolele Teatrului de Comedie - Mircea Albulescu, Campina

8. Acces pentru un an la spectacolele lui Marius Manole si ale Medeei Marinescu - Oglinzi, Sinaia

9. Acces pentru un an la spectacolele lui Andi Vasluianu si Vlad Zamfirescu - AS, Bucuresti

10. Acces pentru o saptamana la oricare dintre cursurile UNATC - StarT, Alexandria

Echipa Ideo Ideis (Foto: Adi Bulboaca)

"Ne bucuram ca anul acesta am reusit sa facem inca un pas in dezvoltarea procesului de educatie alternativa eliminand ideea de competitie traditionala din festival si, poate chiar mai important, ca participantii si partenerii nostri au primit cu bratele deschise aceasta schimbare. Chiar credem ca o noua experienta, de genul celor oferite anul acesta, este mult mai benefica pentru dezvoltarea liceenilor decat un titlu de Alexandru Ion, Co-presedinte Ideo Ideis.

Atelier Art&Play pentru copiii din Alexandria (Foto: Ideo Ideis)

Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria include opt sectiuni: Atelierele de Teatru Tanar, Atelierele de Maiestrie, Spectacolele de Teatru Tanar, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Tarzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis si evenimentele dedicate comunitatii din Alexandria (spectacolele de strada, proiectii gratuite de film, ateliere de dezvoltare personala pentru copii si parinti si reprezentatiile din cadrul terasei Conciato, spatiul inaugurat anul trecut ca scena de debut pentru studenti sau tineri absolventi ai facultatilor de teatru din Romania).

Participanti la Ideo Ideis (Foto: Adi Bulboaca)

Organizator: Asociatia Culturala TETA

Proiect cultural finantat de AFCN.

Eveniment realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului

Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Daescu Bortun Olteanu, FITS, TIFF, UNATC, FNT, Godot Cafe-Teatru, Muzeul Judetean Teleorman, Societal, Mai Mult Verde, Conciato, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Consiliul Judetean Teleorman, Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman, YourWay, Centrul de teatru Educational, CJCPCT, playhouse production, mlk sound production.

Ideo Ideis 2014 la final (Foto: Radu Badoiu)

Proiect finantat de OMV PETROM prin competitia de proiecte "Idei din Tara lui Andrei".

Sponsori: BRD, Bitdefender, CEZ V NZARE, WIROM, AVON, Illy, AQUA Carpatica, Proinvest, SC Brain SRL, Eurocar, AgroPest Seed, Teldrum, Germino, bredent, topdent.ro, Aurelian Sandulescu, Brutaria Bobocel si clotier.ro

Parteneri media: RFI, INSTITUTE THE MAGAZINE, liternet.ro, SUB25, 121.ro, ziarulmetropolis.ro, Decat o Revista, Agerpres, Revista Arte si Meserii, Ziarul Liber in Teleorman, Teleorman TV, Radio Semnal si igloo.