Spectacolul 'Zbang - A Musical Abba Fantasy' produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu în colaborare cu Teatrul Naţional 'Radu Stanca' va participa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Melodrama - European School Theatre Festival, care se va desfăşura în perioada 21-24 august 2014 la Jelcz-Laskowice (Polonia). Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 23 august, informeaza comunicatul teatrului sibian.

'Zbang - A Musical Abba Fantasy' este primul musical montat la Sibiu, o adaptare originală a celebrului musical 'Mamma mia'. Concepţia regizorală semnată de Şerban Puiu sugerează atmosfera de Broadway şi propune tinerilor de azi o perspectivă a culturii pop şi flower power a anilor 70. În spectacol se cântă live, iar numerelor de musical ale show-ului original li se adaugă crearea unor momente noi având ca bază muzicală alte melodii celebre ale epocii, care au fost asimilate scenariului original. Decorul spectacolului este realizat exclusiv din proiecţii gândite de scenograful Mihai Păcurar.

Spectacolul 'Zbang - A Musical Abba Fantasy' a avut două reprezentaţii la Sibiu, la sfârşitul lunii mai, iar o a treia reprezentaţie a avut loc în timpul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cu un imens succes în faţa unui public tânăr, care s-a bucurat de acest spectacol plin de muzică şi culoare.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Maria Soilică, Alexandra Şerban, Alexandru Dobriţa, Cristi Timbuş, Anton Balint, Vlad Bacalu, Cristina Blaga, Rada Constantinov, Iulia Popa, Tudor Răileanu.

În cadrul ediţiei din acest an, Şerban Puiu, regizorul spectacolului 'Zbang - A Musical Abba Fantasy' va susţine un atelier de teatru în data de 24 august, prin care propune un set de exerciţii al căror scop este conştientizarea legăturii dintre corp şi minte. 'Este vorba despre conştientizarea şi controlul dinamicii trupului prin impuls mental. Mişcarea se interiorizează prin concentrarea pe un proiect imaginar şi gândul se exteriorizează prin expresie corporală. Realizarea unităţii funcţionale minte-corp este primul pas în arta actorului' - declara Şerban Puiu.

Festivalul din Jelcz-Laskowice a debutat în anul 2008, când a reunit spectacole de teatru din Polonia şi Italia, cu intenţia de a crea şi o relaţie de afaceri între cele două ţări. Un an mai târziu este cunoscut sub numele de 'Melodrama' Travel Italian-Polish Lower Silesia, iar din 2010 cunoaşte o mare deschidere internaţională şi adoptă numele Melodrama - The European Festival of Theatre Schools in Lower Silesia. Alături de companii de teatru încep să fie invitate si trupe ale universităţilor din Franţa, Italia, Spania şi Germania, au loc spectacole muzicale, precum şi ateliere de teatru susţinute de profesori calificaţi. Din anul 2012 Festivalul este deschis şi universităţilor de muzică şi se bucură de participarea unor universităţi din Grecia, Austria, Germania şi Rusia, devenind Melodrama - European School Theatre Festival.