Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis, aflat la editia a IX-a, a inceput luni seara la Casa de Cultura din Alexandria. Deschiderea oficiala a fost facuta de cei doi copresedinti ai festivalului, Andreea Bortun si Alexandru Ion, care au subliniat ca Ideo Ideis este inainte de toate o mare familie. La gala de deschidere au luat parte peste 500 de persoane. Pe langa echipa coordonatoare, peste 100 de voluntari, tineri din Alexandria, si-au oferit ajutorul in derularea evenimentului.

Ideo Ideis, editia a IX-aFoto: Ideo Ideis

Programul complet al Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis aici.

"Principala noutate de anul acesta este ca sectiunea 'Competitie' a devenit sectiunea 'Spectacol de teatru tanar'. Trupele care ajung sa participe la 'Ideo Ideis', care sunt selectate in urma procesului de preselectie, nu mai intra intr-o competitie. Se vor afla intr-o competitie cu ei insisi pentru ca pozitionarea Festivalului 'Ideo Ideis' este aceea a unui proces de educatie alternativa prin arta. Avem o serie de ateliere noi si in rest perpetuam ceea ce am construit pe parcursul acestor noua ani, spectacole de teatru profesionist, Cinemateca tarzie, Seara povestitorilor, o serie de evenimente pentru comunitate, printre care se afla o noutate absoluta si anume Caravana TIFF care poposeste in Alexandria anul acesta si alexandrenii vor avea ocazia sa vada in aer liber, gratuit, trei filme in cadrul Festivalului de Film Transilvania", a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Ion.

Mentorii evenimentului, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu si Catalin Stefanescu vor ajunge la Alexandria la sfarsit de saptamana.

La editia de anul acesta participa zece trupe din Constanta, Campina, Bucuresti, Botosani, Ramnicu Valcea, Roman, Sinaia, Vulcan si Alexandria.

Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis se va incheia pe 26 august.