Anul acesta, în peisajul cultural din România isi face apariția un nou festival de jazz. Mozaic Jazz Festival, se va desfășura în perioada 14 – 16 noiembrie 2014 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, având la bază un concept simplu, axat în primul rând pe calitatea artiștilor și trupelor participante cât și pe experiența oferită publicului, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Trilok Gurtu la Mozaic Jazz FestivalFoto: Afis

Primul headliner

Primul invitat mare anunțat este “Trilok Gurtu Band”. Trilok Gurtu este unul dintre cei mai mari percuționiști de jazz și world music ai tuturor timpurilor. În cariera sa de peste patruzeci de ani a colaborat cu artiști precum: John McLaughlin, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry și mulți alții. La Sibiu va veni însoțit de bandul său.

Line Up

Cu un line-up de doar șase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști ne vom îndrepta atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

“Părând a fi un festival exclusivist în abordarea numărului redus de trupe și spații de desfașurare, Mozaic Jazz Festival își propune să creeze atmosfera propice desfășurării fiecărui concert atât prin producția scenică, designul luminilor, calitatea sunetului cât și prin experiența periferică oferită publicului încă de la intrare.” a declarat Silviu Scrob, directorul festivalului.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, la Sala Palatului și on-line pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet va fi de 70 lei/zi și 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenți și pensionari.