Unteatru va invita, incepand din 25 iulie pana in 3 august, la Zilele Teatrului Unteatru, editia I, eveniment ce marcheaza 4 ani de existenta a teatrului de caramida. O sarbatoare a culturii unde spectacolele de teatru, muzica si multe alte surprize se vor impleti pentru a va face cat mai placuta sederea in curtea si teatrul Unteatru. Evenimentul este organizat in coproductie cu Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural "Casa Artelor".

Zilele teatrului UnteatruFoto: Unteatru

In cadrul acestui eveniment aniversar, trupa britanica de teatru BEZNA Theatre London prezinta, in premiera in Bucuresti, in zilele de 29, 30, 31 iulie si 1, 2, 3 august, de la ora 20.00, spectacolul "Crime" (un raspuns la "Crima si pedeapsa" de F.M.Dostoievski), un spectacol ce urmareste povestile celor blamati de catre mass-media si ilustreaza realitatea unei tari scapate de sub control.

Pe toata perioada Zilelor Teatrului, UNTEATRU am pregatit curtea teatrului cu mese si scaune, pentru a va putea relaxa la o bere, o prajitura si muzica. Concertele se vor tine afara, asta daca vremea va tine cu organizatorii.

PROGRAM ZILELE TEATRULUI UNTEATRU

  • Ziua I - 25 iulie

ora 17:00

TREI FEMEI INALTE dupa Edward Albee

(Productie ArCuB si UnTeatru)

cu: Cristina Casian, Florina Gleznea si Nicoleta Lefter

Muzica: Nicu Alifantis si Sofia Vicoveanca

regia: Andrei si Andreea Grosu

"Un text contemporan care vorbeste despre conflictul dintre generatii. Intalnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic in comun in afara de spatiul in care se intalnesc. Relatiile se consolideaza, principiile umane se dezmortesc pentru ca pana la final cele trei personaje sa se contopeasca intr-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a fiintei umane surprinsa in trei etape de evolutie."

Marele premiu - IASI Fringe Festival 2013

Premiul pentru cea mai buna actrita - Maratonul Teatrului Independent 2012

Nominalizare cea mai buna actrita - Festivalul Undercloud 2012

ora 18:30

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA POVESTITA DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITA LA FRANKFURT de Matei Visniec

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita

sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie

regia Catalina Buzoianu

miscarea scenica : Galea Bobeicu

elemente pantomima: Adrian Nour

"Istoria lui Visniec, absurda si plina de umor, incepe ca o poveste de dragoste din lumea noastra: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie. Conventia este sa petreaca impreuna doar noua nopti, apoi ea sa dispara pentru totdeauna. Sunt noua nopti care se scurg incet si dureaza cat o viata, in care cei doi refac ritualul vechi si nou al iubirii dintre un barbat si o femeie. Se descopera unul pe altul, incep sa se adulmece, se ofera unul altuia, incep sa faca lucruri impreuna si sa schimbe experiente, apoi se cearta, se insingureaza si devin mai atenti la ceilalti decat la ei insisi..."

Premiu pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Studio Pitesti 2011

Festivalul Zile si Nopti de Teatru Braila 2011

Bursa de Creatie acordata de ICR Paris 2012

Festivalul de Teatru Underground Arad 2012

Festivalul National de Teatru Independent 2013

Iasi Fringe Festival 2013

Festivalul Francofonie Buzau 2013

Sibiu Fringe Festival 2014

ora 20:30

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaschevici, Ionut Visan

Scenografie: Valentin Varlan

Regie: Sanziana Stoican

"Ce zile frumoase!" este un eseu teatral despre trecerea timpului si efectul pe care aceasta il are asupra conditiei umane. O femeie, Winnie, se scufunda incet intr-o movila de pamant sub un soare nimicitor. Alaturi, liber sa se miste se afla Willie, sotul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeste. Incepe o noua zi. O zi ca oricare alta careia trebuie sa-i supravietuiasa. Va reusi?

Marele Premiu "Stefan Iordache" pentru cea mai buna actrita la Gala Hop Mangalia 2012

Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul National de Teatru Independent 2013

Premiul pentru cea mai buna scenografie la Festivalul National de Teatru Independent 2013

Premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul National de Teatru Independent 2013

Festivalul International de Teatru nou Arad 2013

Sibiu Fringe Festival 2013

Maratonul Teatrului Independent 2013

ora 21:30

"GRINGOLADA Teatrala"

Concert AG Weinberger la Unteatru

Recitalul de vineri 25 iulie, orele 21 :30, este un concert acustic care te poarta in atmosfera si povestile temelor muzicale ce apartin anilor '20, '30 si pana astazi.

GRINGOLADA Teatrala ne ofera cu generozitate sansa de a asculta cateva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic pana la Pacific.

  • Ziua II - 26 iulie

ora 14:00

POEZIA VISULUI

Versuri de Emil Botta

Un spectacol de Miriam Raducanu

scenografia: Vladimir Turturica

cu: Lari Giorgescu

"Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice, da substanta nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic. Creatia celui ce a fost un mare actor si exceptional poet, Emil Botta, ne-a inspirat in incercarea de a-i valorifica multitudinea de idei si metafore intr-un format teatral. Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata."

Miriam Raducanu

Festivalul International de Teatru Sibiu 2014

Gala Star Bacau 2014

ora 15:30

CINCI ORE CU MARIO de MIGUEL DELIBES

(Nou!!! Spectacolul selectionat in Festivalul National de Teatru 2014)

cu FLORINA GLEZNEA

regia MARIANA CAMARASAN

director de proiect IOANA MOLDOVAN

"...razi, razi... plingi, razi, plangi... razi, razi, razi.. un spectacol dedicat marilor iubiri..."

Gala Star Bacau 2014

Festivalul Perform Iasi 2014

ora 18:00

CEL MAI FRUMOS ROMAN DIN LUME dupa un text de Larry Tremblay

Regia: Alexandra Penciuc

Scenografia: Tudor Prodan

Cu: Nicoleta Lefter si Ionut Grama

"Ajunge sa deschida primul caiet si sa citeasca din el ca sa poata trai. Oamenii se apropie si il asculta, indiferent de limba pe care o vorbesc. Cand inchide caietul, ii ofera mancare si bautura; abia asteapta sa termine masa, si ii cer sa citeasca mai departe. Deschide al doilea caiet. Citeste. Cand il inchide, oamenii ii dau camasa de pe ei, ca sa auda urmarea. Cand, in zori, inchide al 12 lea caiet, multimea se arunca la picioarele lui, gata sa-si dea viata pentru a-i arata recunostinta. Fratele meu cunoaste astfel orasele gigantice, cerul rosiatic din zori de zi, pamantul reavan de boare, satele agatate de versantul muntilor: Viata mea a devenit cel mai frumos roman din lume."

Festivalul International de Teatru Sibiu 2014

Festivalul Contemporanis Iasi 2014

Maratonul Teatrului Independent 2013

ora 20:30

SCRISOARE CATRE CASANDRA de Pedro Eiras

Cu: Cristina Casian, Liviu Pintileasa

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturica

Scrisoare catre Cassandra este incercarea lui Pedro Eiras de a supravietui unei lumi in care violenta, singuratatea si moartea infloresc ametitor. Doi indragostiti , o scrisoare si departarea. Fragilitatea discursului teatral e potentat de fundalul imaginat de autor: razboiul. Se vorbeste despre un soldat condamnat care a facut tot ce-i statea in putinta pentru a evita nebunia. Si despre o Cassandra- cea blestemata sa ghiceasca. Prin cuvintele ei Pedro Eiras incearca psihanaliza, deconstructivismul, pentru a transmite ca textul lumii intregi se afla acolo ,asteptand sa fie citit.

"Cu toate ca cititul este un blestem lucid, am scris aceasta piesa pentru a sti sa citesc un pic mai bine." - PEDRO EIRAS

Festivalul National de Teatru Independent 2013

Maratonul Teatrului Independent 2013

ora 21:30

"CAND NOAPTEA-I CU LUNA..."

concert Maria Raducanu si Maxim Belciug

Maria Raducanu si Maxim Belciug formeaza un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare isi are propria cariera: Maria Raducanu - vocea - este poate cea mai tulburatoare, cea mai vibranta prezenta de pe scena muzicala de la noi, iar Maxim Belciug si-a faurit un renume clasic de artist al chitarei si al "Incantarilor". Cu toate acestea, impinsi de dragostea lor pentru muzica facuta sincer, cu suflet, cei doi s-au regasit in mod constant intr-un proiect comun ce s-a plasat, inca de la debutul lor in duo, sub semnul autenticitatii emotiei. De o tinuta undeva intre clasic si traditional, muzica lor nu e nici jazz si nici nu are pretentii autenticiste sau culte, ci este expresia curata a unui genuin nelasat la voia intamplarii, capabil sa nasca in noi zvacnete pe care nu le mai stiam ale noastre de cand, in loc sa intelegem ce traim, traim doar ceea ce intelegem.

  • Ziua III - 27 iulie

ora 16:00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,

Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu

"Un spectacolul care urmareste, sub lupa, evolutia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams sta la baza unei creatii spectaculare care isi doreste raspandirea unei povesti de care nu te mai poti desparti."

Premiul "Teatru de maine" acordat de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti 2013

Marele Premiu Iasi Fringe Festival 2013

ora 18:30

Caldura? MARE? dupa schite de I.L. Caragiale

cu: Daniel Hara, Andrei Seusan, Eduard Cirlan

"Intr-o lume abulica si dezordonata in care sistemul de valori fluctueaza la fel ca si cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale si in acelasi timp, vechi de cand lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea in care traim creioneaza personaje comice care depasesc limita stupidului, desi Einstein ne invata ca universul are limite, prostia omului nu! Umorul si buna dispozitie va vor destinde timp de 1h, alaturi de renumitele personaje Lache, Tache si Mache."

Festivalul "25 ore de teatru" Sibiu 2013

ora 20:00

BLACKBIRD de David Harrower

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea

Regia: Andrei si Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturica

"Blackbird" isi propune sa ne plaseze intr-o sala de judecata in care noi, publicul sa incercam sa emitem un verdict asupra unei fapte savarsite. Sa judecam, sa blamam sau sa iubim doua personaje care ne vor rascoli si ne vor forta sa ne uitam inauntrul nostru cautand Solutia. Un text contemporan apartinand unuia dintre cei mai importanti dramaturgi tineri, montat intr-o foarte scurta perioada de timp in toata lumea.

Nerecomandat sub 16 ani

Festivalul International de Teatru Sibiu 2014

Festivalul Antagon Timisoara 2014

Festivalul Perform Iasi 2014

ora 21:30

CONCERT BYRON

Byron sunt o trupa de rock alternativ/progresiv infiintata in 2006. De atunci au sustinut nenumarate concerte in tara dar si in strainatate, au inregistrat 5 albume de studio, au lansat primul DVD unplugged romanesc ("Acoustic Drama") si au avut un concert difuzat pe HBO Romania ("Live Underground" filmat in Salina Turda, disponibil si pe DVD si Blu-ray). Cel mai recent, au compus coloana sonora a serialului original HBO "Ramai cu mine" ce se gaseste pe albumul "Melancolic", lansat in prima parte a acestui an.

  • 29, 30, 31 iulie si 1, 2, 3 august la ora 20.00

BEZNATheatre London

prezinta:

"Crime" (un raspuns la "Crima si pedeapsa" de F.M.Dostoievski)

Cu: Milton Friedman/Mama Singura - Oliver Longstaff

Copilul/Batrana Mama - Angel Lopez-Silva

Consumatorul/Camatareasa/Somerul - Theo St. Claire

Studentul - Mathew Wernham

Scriitor/Regizor - Nico Vaccari

Consultant literar/Producator - Sinziana Koenig

Scenograf/Costume - Robin Soutar

Design Lumini - Alex Hopkins

Spectacol supratitrat in limba romana

Nerecomandat sub 16 ani

BEZNA Theatre este o trupa de teatru devotata schimbarii sociale. Prin spectacole de teatru experimentale insa accesibile tuturor incurajam un discurs social si politic care sa conduca la schimbare.

CRIME este o piesa in structura epica care expune legatura directa dintre etapele capitalismului neregularizat si sporirea prostitutiei, alcoolismului, violentei si omuciderii. CRIME urmareste povestile celor blamati de catre mass-media si ilustreaza realitatea unei tari scapate de sub control.

CRIMA este unul dintre cele mai incitante debuturi regizorale la care am avut privilegiul sa fiu martor. (...) CRIMA este al dracului de furioasa si al dracului de rece. Si pare a fi exact genul de piesa de teatru de care Marea Britanie are cea mai mare nevoie acum. - Andrew Haydon, Postcards from the Gods

Teatru Politic de inalt calibru - aceasta piesa merita un public larg, expunere mai mare si da, 5 STELE GLORIOASE. - Philip Herbert remotegoat.com