Un sfert dintre studenti si unul din zece elevi au consumat cel putin o data substante interzise, arata cele mai recente studii din Romania. Mai mult, in anii trecuti s-au inregistrat zeci de decese din cauza "etnobotanicelor", iar romanii se regasesc, mai nou, pe locul al cincilea in lume in ceea ce priveste consumul de alcool.

tripat-ce-trebuie-sa-stii-despre-droguri-de-la-alcool-la-ecstasyFoto: GiftBooks.ro

Prin informatiile clare si de ultima ora despre diversele tipuri de droguri si despre efectele lor diferentiate, cartea de fata este un ghid extrem de util nu doar pentru medici, psihologi sau asistenti sociali, dar si pentru parinti, consumatori si responsabili din domeniul juridic si politienesc.

Oferind informatii obiective si echilibrate si evitand tonul moralizator, autorii americani indica efectele neuropsihice (dar si sociale) ale celor mai comune droguri, de la alcool, cafeina si nicotina pana la marijuana, ecstasy si metamfetamine. Explicatiile despre adictie, sevraj si efectele permanente la nivelul creierului evita limbajul stiintific pretios, fiind accesibil tuturor celor interesati de efectele narcoticelor asupra organismului uman.

Este una dintre cele mai importante carti pe care le-am citit vreodata... este atat de cuprinzatoare si atat de usor de parcurs, incat o recomand oricui este interesat de acest domeniu. Copiii si tinerii care iau droguri, parintii, specialistii din domeniul sanatatii si, mai ales, politicienii si legiuitorii – cu totii trebuie s-o parcurga. – Irvine Welsh, autorul bestsellerului Trainspotting

Pentru a scadea cererea, trebuie sa crestem nivelul educatiei. Si aceasta nu inseamna doar indemnul de a refuza orice drog, ci a intelege ce organ complex si delicat este creierul nostru si cat de putine stim despre numeroasele moduri in care ne afecteaza aceste substante chimice puternice pe care le numim „droguri". – Autorii

Cynthia Kuhn conduce programul de formare in stiinte farmacologice la Duke University.

Scott Swartzwelder este interesat de efectele neuropsihice ale drogurilor asupra adolescentilor.

Wilkie Wilson studiaza impactul neurologic al drogurilor.

Cei trei autori sunt profesori la Duke University Medical Center din SUA.