Disponibil incepind cu aceasta saptamina in librariile din tara, cel mai nou volum semnat de renumitul specialist in sexologie Bebe Mihaescu, Corp, sexualitate si psihoterapie, a aparut in colectia „Hexagon” a Editurii Polirom si vine in ajutorul tuturor celor care s-au intrebat macar o singura data „cum poate iubirea sa vindece”? Ce faci cind vechi frustrari rabufnesc pe neasteptate? Cum afli daca in spatele fanteziilor tale nu se ascund de fapt abuzuri sexuale sau emotionale aparent uitate?

Corp, sexualitate si psihoterapie, de Bebe Mihaescu Foto: Polirom

Bine-cunoscutul psihoterapeut raspunde la aceste intrebari, aducind in atentia cititorilor probleme reale, cu personaje reale si aratind cum diferitele experiente de viata ne influenteaza sexualitatea, oferind, insa, solutii practice pentru depasirea inhibitiilor, a temerilor sau a eventualelor traume. Autorul propune tehnici de respiratie, relaxare, hipnoza, autohipnoza, meditatie, autoobservatie, precum si interventii corporale, de la tai chi si yoga la exercitii de stretching.

„Am scris aceasta carte cu gindul ca dincolo de bucuria intilnirii cu celalalt, cu Alterul insotitor intru peregrinarea noastra pe aceasta lume, exista si lucruri triste, dureroase. (...) Dar ce te faci cind lucruri demult petrecute rabufnesc in contexte care nu au, aparent, legatura cu ele? Citi dintre noi nu sintem bintuiti de cuvinte sau intimplari carora le spunem indispozitii, cosmaruri, fantezii, proiectii si care ascund traume, abuzuri sexuale, abuzuri emotionale aparent uitate? Exista insa si mii, milioane de oameni carora li s-au intimplat lucruri despre care vei citi in aceasta carte – cazurile prezentate sint reale, doar identitatea protagonistilor a fost schimbata. Intimplari de ale caror urmari au vrut sa scape... Totusi, aceste intimplari, povesti, drame s-au petrecut intr-un univers vizibil: corpul nostru”, scrie Bebe Mihaescu in prefata cartii.

Volumul Corp, sexualitate si psihoterapie va fi lansat in premiera la Iasi, joi, 24 iulie, la ora 18.30, in cadrul unei intilniri a psihoterapeutului Bebe Mihaescu cu cititorii ieseni, la Librarium Palas.

Din cuprins: Universul anatomic • Modele culturale erotice • Psihosomatica si probleme sexuale • Sexualitate si trauma • Bolile cu transmitere sexuala si universul psihic • Gimnastica zilnica pentru articulatii (mobilitate) si elasticitate musculara

Capitolul VI, „Gimnastica zilnica pentru articulatii (mobilitate) si elasticitate musculara”, a fost elaborat de Andreea Roxana Linu.

Vasile (Bebe) Mihaescu, conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, unde preda psihologie medicala, psihoterapie si psihosexologie. Psihoterapeut de orientare experientiala si hipnoterapie. Cursuri si stagii de pregatire in Germania, Israel, Grecia, China si Japonia. Doctorat in psihologie, masterat in psihoterapie si programare neurolingvistica. Formator-supervizor in psihoterapie experientiala, hipnoterapie si psihoterapie transpersonala, psiholog principal si supervizor in psihologie clinica, licentiat international in programare neurolingvistica. Formari multiple (terapie Gestalt, analiza tranzactionala, hipnoza ericksoniana, terapie cognitiv-comportamentala), expert in arte martiale (centura neagra 4 Dan karate, instructor Tao). Presedintele Asociatiei de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, vicepresedintele Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie – Colegiul Psihologilor din Romania. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut: Psihoterapia, incotro? (1995), Psihoterapie si psihosomatica (1996), This is the question, daraghie tavarisci (1996), Psihoterapia ca sistem (coautor, 1996) si Psihosexologie pentru incepatori (2000).