Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' organizează, în perioada 30 iunie - 11 iulie, un atelier de heraldică si numismatica pentru copii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, informeaza institutia.

Atelier de heraldica pentru copiiFoto: Muzeul Antipa

Modulul de Heraldică și Numismatică face parte din proiectul educațional, interdisciplinar, ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede, organizat de către Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Banca Naţională a României.

Potrivit comunicatului, atelierul destinat elevilor de gimnaziu, Modulul de Heraldică și Numismatică are ca obiective familiarizarea participanților cu heraldica de pe modede si bancnote. Sub coordonarea lui Mihai Ionescu și a artistelor plastice Mariana Manolescu și Gabriela Tofan, de la Asociația Art&Co, participanții vor avea prilejul să realizeze blazonul, bancnota și moneda propriilor familii după regulile științifice ale heraldicii și numismaticii.

Tematica atelierelor:

Ziua 1 – Să pășim împreună pe urmele strămoșilor, în lumea fascinantă a heraldicii, printre blazoane, monede și sigilii.

Ziua 2 – Descifrăm, ne jucăm, învățăm! Oare ce este un blazon, din ce se compune și ce reprezintă? Haideți să aflăm!

Ziua 3 – Fantastic sau real? Animale din sălbăticie, domesticite sau închipuite, figuri heraldice cu care s-au identificat marii domnitori și eroi de-a lungul timpului, toate le vom afla în călătoria magnifică pe care o vom face.

Ziua 4 – Să nu uităm de păsări, reptile și insecte, alte figuri heraldice prezente în istorie!

Ziua 5 – Daca ar fi să avem propria monedă, cum am realiza-o? Avem ocazia să aflăm, să fim unici în lume și să ne îndeplinim un vis.

Ziua 6 – Ce-ați spune dacă am avea propriul blazon? Cum, exact ca marii conducători ai lumii? Da, exact ca ei, dar după propriile idei!

Ziua 7 – Oare mai există regi, regine, prinți și prințese? Și dacă da, cum îi recunoaștem și unde îi găsim? In povești sau în realitate?

Ziua 8 – În această zi, vom primi mesaje secrete, bine sigilate, de la marii împărați ai lumii. Dar neapărat trebuie să aflăm de unde provin și ce reprezintă, ca să putem să le răspundem, tot printr-un mesaj secret, bine sigilat, cu sigilul propriu, pe care il vom crea împreună.

Ziua 9 – Să vedem ce-am învățat! Păcat că s-a terminat, dar ce bine că ne-am distrat și am aflat atât de multe lucruri fascinante!

Ziua 10 – Să le arătăm și celorlalți cine suntem și de pe ce tărâmuri venim, care sunt blazoanele, monedele și sigiliile noastre și să ne mandrim cu ele! Aici și doar aici, acum și doar acum, ne adunăm regi și regine, prinți și prințese, eroi și eroine, iar curtenii vor sta ascultători în fața noastră, să afle despre noi cât mai multe și să ne respecte așa cum se cuvine, prin ropote de aplauze!

Pe lângă informațiile primite, copiii vor juca, la fiecare curs, două jocuri interactive, realizate în concordanță cu tematica zilei respective, pentru o mai bună aprofundare a cunoștințelor.

Taxa de participare la altelierul de heraldică si numismatica este de 200 RON/persoană sau 350 RON/2 frați.

Rezervărea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Achitarea taxei se va face cu trei zile înainte de începerea modulului.