O piesa de teatru scrisa acum 118 ani si montata in sute si sute de variante in toate colturile lumii te surprinde pe o scena de teatru din Bucuresti pe muzica live cantata la chitara, dans, opera, acrobatie, culoare, plutire, aproape nemiscare. Regizoarea Carmen Lidia Vidu duce teatrul-concert si teatrul-emotie la superlativ in cel mai nou spectacol al sau, "Pescarusul. Ultimul act". "E un text foarte fumos, cu o poveste superba, cu niste personaje care nu au cum sa nu te traverseze", spune Carmen Lidia Vidu despre "Pescarusul. Ultimul act".

Pescarusul. Ultimul actFoto: Asociatia Inspira

"Pescarusul. Ultimul act" ii aduce pe aceeasi scena pe Ioana Marchidan si Istvan Teglas - doi dintre cei mai reprezentativi actori-coregrafi ai tinerei generatii, pe soprana Catalina Antal si pe Ovidiu Chihaia - liderul trupei Mes Quins, cel care a compus muzica spectacolului si o interpreteaza live pe scena.

"Pescarusul. Ultimul act" se joaca miercuri, 25 iunie, la ora 21:00, la Teatrul Gong din Sibiu, ca spectacol invitat la TIFF Sibiu si joi, 26 iunie, la ora 20:00, la Biblioteca Centrala Universitara din Iasi in cadrul PERFORM Iasi, festival de teatru independent in spatii neconventionale ce face parte din FIE (Festivalul International al Educatiei).

"Pescarusul. Ultimul act" a avut premiera pe 17 aprilie la Teatrul Elisabeta din Bucuresti.

"E o forma destul de noua pentru mine ca regizor, teatru-concert, si chiar asa cred ca este, mai mult concert decat teatru, foarte vizual, dar nu din prisma videoproiectiei, de data aceasta. Si pentru mine e un spectacol care reprezinta o forma noua, o formula pe care vreau sa o testez mai departe, sa inchid oarecum capitolul multimedia, sau daca el mai exista, sa existe la nivel de culoare, de lumina, dar nu de discurs principal, cum a existat pana acum. Si sa incerc sa merg pe formula asta care ma reprezinta mult si din micile teste pe care le-am facut pana acum vad ca emotioneaza foarte puternic", spune regizoarea Carmen Lidia Vidu in interviul acordat Hotnews.ro.

"Este un spectacol emotionant. Oamenii sunt obisnuiti sa se duca la teatrul independent si sa rada. Nu e un lucru rau sa razi, dar de la acest spectacol pleci cu ceva, pleci cu o stare", spune si actrita si coregrafa Ioana Marchidan.

"Pescarusul.Ultimul act"

Regia: Carmen Lidia Vidu

Actori/Coregrafi: Ioana Marghidan si Istvan Teglas

Soprana: Catalina Antal

Muzica live: Ovidiu Chihaia