Joi, 15 mai, începînd cu ora 18.00, la Biblioteca Națională a României, va avea loc decernarea premiilor de excelență ale industriei de carte din România, în cadrul celei de a III-a ediții a Galei „Bun de Tipar”, informeaza organizatorii.

Trofeul Gala Bun de TiparFoto: Headsome Communication

Competiția, la care anul acesta s-au înscris peste 120 de instituții și peste 700 de proiecte – o creștere semnificativă față de ediția anterioară –, a fost jurizată de o echipă formată din 10 specialiști, avîndu-l drept președinte pe Mircea Martin, critic și teroretician literar, eseist și editor.

Spectacolul de decernare a premiilor celei de a III-a ediții a Galei Industriei de Carte din România va fi prezentat de Irina Păcurariu, una dintre cele mai credibile și mai carismatice jurnaliste de televiziune din România. Scenografia este realizată de artistul plastic Adeline-Andreea Bădescu. Începînd cu această ediție, competiția are propriile trofee, realizate de artiștii plastici Eugen Ilina și Laurențiu Midvichi.

Televiziunea națională, unul dintre cei patru mari susținători ai evenimentului (alături de AFCN, ARCUB și Ministerul Culturii), va înregistra întreg spectacolul, urmînd să dedice o emisiune Galei – sîmbătă, 24 mai, de la ora 10.00, pe TVR 1.

Accesul la Gală se face pe bază de invitație.

Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România este un proiect inițiat în mai 2012, de agenția Headsome Communication și Asociația Editorilor din România.