Bucureştiul se va plasa pe harta oraşelor care celebrează Ziua Internaţională a Jazz-ului, pe 30 aprilie, cu evenimente ce se vor desfăşura la Curtea Veche, respectiv Palatul Şuţu, informează Agerpres.

Revista Jazz Compas în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti lansează mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Desfăşurat la Curtea Veche (centrul istoric) şi Palatul Şuţu (zona Universitate) evenimentul îşi propune a fi un festival urban care vă invită în plin centru al Bucureştiului, într-un mediu cultural inedit: cel al spaţiului de muzeu.

Primul concert din această serie va avea loc la ora 18,00 şi va fi susţinut de Cătălin Milea Hammond Trip, la Curtea Veche (Strada Franceză Nr. 21). Acesta este urmat, la 20,30, de 'A Pasha's Abstinence'', susţinut de Sebastian Spanache Trio, la Palatul Şuţu. Concepţia muzicală a acestui disc include introducerea elementelor muzicii tradiţionale turceşti, o cultură care a influenţat deopotrivă muzica tradiţională şi cultura românească în general.

La ora 21,30, tot la Palatul Şuţu, Bucharest Jazz Orchestra va spune 'Poveşti din Bucureşti'. Lansată oficial pe 27 februarie 2012, Bucharest Jazz Orchestra a apărut din dorinţa de a oferi publicului o muzică nouă, interpretată de un ansamblu de mari dimensiuni, la cel mai înalt nivel. Iniţiată şi condusă de Sebastian Burneci, prim-trompetist şi solist al Big Band-ului Radio Bucureşti, orchestra îi are în componenţa sa pe cei mai de seamă muzicieni ai acestui gen, trompetiştii Silviu Albei, Silviu Groază, tromboniştii Radu Florian, Adrian Cojocaru şi Cristi Lăbuş, secţia ritmică avându-i pe Laurentiu Zmău la baterie, Ionuţ Bîca la pian şi pe Michael Acker la contrabas.

Biletele pentru evenimentele de pe 30 aprilie pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi costă 75 de lei.