In cadrul programului 'Dans la Odeon', initiat de coregraful Răzvan Mazilu, desfasurat la Teatrul Odeon va avea loc o noua seara speciala. De ziua internationala a dansului, duminică, 27 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon publicul este invitat la Gala Dancelebration.

Gala de dans coordonata de coregraful Razvan MaziluFoto: Teatrul Odeon

În prima parte va fi prezentat spectacolul de dans contemporan şi stand-up comedy ŞARAIMAN, cu Răzvan Mazilu şi Dan Badea, care va fi urmat în partea a doua de Gala DANCELEBRATION.

Vor performa dansatorii şi coregrafii:

Monica Petrică, Judith State, Ioana Macarie, Vanda Ştefănescu, Diana Ferencz, Ramona Bărbulescu, Ştefan Lupu, Silviu Daniel Mititelu, elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti, membrii ai Clubului TangotangenT şi Răzvan Mazilu.

Incepând cu 1982, Institutul Internaţional al Teatrului, prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Internaţională a Dansului.

Data aleasă este data naşterii lui Jean Georges Noverre (1727-1810) creatorul baletului de acţiune şi promotorul Dansului ca Artă Independentă.

Ziua Internaţională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Prin tradiţie, în fiecare an, o personalitate din lumea dansului adresează un mesaj atât profesioniştilor cât şi publicului.

Anul acesta mesajul este transmis de către coregraful şi dansatorul francez Mourad Merzouki, din care vă dezvăluim un scurt fragment: „Nu numai că sunt mândru să fiu dansator şi coregraf, dar îi sunt şi profund recunoscător dansului. În virtutea disciplinei pe care o impune, a devenit etica mea. Mi-a dat mijloacele prin care descopăr zilnic lumea.”

Preţ bilete: 31,80 lei; 15,90 lei.

Biletele se pot achiziţiona şi online, direct de pe site-ul teatrului.