Bustul Arethiei Tatarescu, amplasat in Targu-Jiu, va fi demontat si modificat pentru ca a primit aviz negativ din partea Ministerului Culturii deoarece nu corespunde din punct de vedere estetic cu imaginea reala a personalitatii , scriu jurnalistii de la b1TV. Sculptorul Paul Popescu, cel care a realizat statuia, spune ca s-a luat aceasta decizie deoarece oficialii considera statuia prea "sexoasa", adica are sanii prea mari.

Captura statuie b1TVFoto: B1 TV

"Pentru bustul Arethiei Tatarescu, Comisia Nationala a Monumentelor de For Public a considerat ca nu corespunde din punct de vedere estetic. Din punct de vedere estetic inseamna ca nu corespunde cu imaginea reala a personalitatii. Trebuie dat jos si modificat conform specificatiilor ", a declarat Pompiliu Grigore Ciolacu, director Directia Judeteana de Cultura Gorj pentru b1TV.ro

Sculptorul Paul Popescu, cel care a realizat statuia, spune ca este o chestiune de gusturi si se astepta la represalii mai ales ca a sesizat problemele de la Poarta Sarutului.

Nici bustul fostului premier Gheorghe Tatarescu nu scapa de ochiul critic al specialistilor si ar putea fi demolat daca autoritatile nu obtin aviz de amplasare. Zilele trecute si statuia lui Sergiu Nicolaescu a primit aviz negativ pentru ca nu seamana cu regizorul, si va trebui demolata.

Arethia Tatarescu a fost sotia lui Gheorghe Tatarescu (prim-ministru al Romaniei in perioada interbelica), aceasta fiind cea care a comandat operele lui Constantin Brancusi din Targu-Jiu.