Institutul Francez din Bucuresti gazduieste o expozitie stiintifica interactiva pentru copii ce are ca tema optica si principiile ei Programul de vizitare este intre orele 10.00-18.00 de luni pana vineri, iar sambata programul este 10.00-15.00. Intrarea este libera, iar expozitia este deschisa pana pe 18 aprilie.

Expozitia este deschisa pana pe 18 aprilieFoto: Xperiment.ro

"In 2012 si 2013 am inaugurat expozitii stiintifice pe teme de mecanica, electricitate si biologie. Acum a venit randul opticii. Invitam parintii si profesorii sa viziteze alaturi de copii expozitia Xperiment! | Optics. Vor descoperi impreuna cum este alcatuit ochiul uman sau care este principiul pe care se bazeaza desenele animate. In plus, vor putea studia transmisia luminii prin fibre optice sau proprietatile laserilor." spune Iulia Zamfir, Managing Partner Parentime.

"Expozitia Xperiment! | Optics se adreseaza in special copiilor intre 5-15 ani si le va oferi acestora ocazia sa invete lucruri noi prin intermediul experimentelor. (...). Speram ca prin interactiunea cu exponatele sa le starnim curiozitatea si sa le aratam cat de fascinante sunt legile fizicii", spune Toma Patrascu, Presedinte ASUR.

Seria de expozitii interactive Xperiment! este un proiect dezvoltat de Centrul de cursuri pentru parinti Parentime in colaborare cu Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR).