Primul punct de vanzare a cartii romanesti in original din strainatate va fi deschis la Londra, la initiativa si cu sprijinul Institutului Cultural Roman, in cadrul Librariei Europene, situata in inima capitalei britanice, in vecinatatea celebrei Piccadilly Circus.

Sectiunea romaneasca de la European Bookshop este rezultatul excelentei colaborari dintre ICR Londra si distribuitorul European Schoolbooks Ltd, care gestioneaza libraria, si al unor pregatiri de durata. Proiectul reprezinta o premiera absoluta in reteaua ICR, avand ca rezultat o alta premiera absoluta: infiintarea primului punct de vanzare de carti in limba romana din afara granitelor tarii.

„Coltul romanesc” de la European Bookshop, care se adauga colectiilor franceza, italiana, germana, spaniola si portugheza ale librariei, va cuprinde volume ale marilor clasici si ale autorilor interbelici importanti, dar si cele mai vandute titluri din literatura contemporana, carti de poezie, carti pentru copii, albume de arta, instrumente filologice si de invatare a limbii romane, precum si CD-uri si audiobooks. Cele peste 150 de titluri de pe "rafturile romanesti" provin de la Editura Institutului Cultural Roman, dar si, mai ales, de la cele mai cunoscute edituri din Romania, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Acest fond este completat de o colectie mult mai mare ce va fi accesibila spre vanzare on-line, la adresa www.romanianbookshop.co.uk, creata de asemenea cu aceasta ocazie si operata tot de European Schoolbooks Ltd, compania care detine Libraria Europeana si unul dintre cei mai mari distribuitori de carte in original din Marea Britanie.

Cartile romanesti disponibile in librarie sunt destinate in primul rand diasporei din Londra, dar si, prin intermediul componentei on-line, din intreaga Mare Britanie si Statele Unite ale Americii. In acelasi timp, ele sunt puse la indemana tuturor strainilor interesati de Romania si de cultura romana, care ne invata limba sau care pot citi deja in romaneste.

Sectiunea romaneasca de la European Bookshop va fi deschisa joi, 10 aprilie, la ora 19.00, de profesorul Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, ES dr. Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit, Frank Preiss, directorul general al European Schoolbooks, si Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Roman din Londra.