Miercuri, 2 aprilie va avea loc vernisajul expozitiei personale Florica Prevenda: Facelook. Expoziția reunește un fond de 50 de lucrări – tehnici mixte pe pânză, lucrate între anii 2011 şi 2014. Deschisă în perioada 27 martie – 30 mai 2014, expoziția este curatoriată de Aurelia Mocanu. Expoziţia este însoțită de un catalog bilingv.

Florica Prevenda: FacelookFoto: AnnArt Gallery

Recunoscută pentru disciplina sa artistică şi performanţă creativă, Florica Prevenda este o prezenţă aparte în arta contemporană românească. Artista s-a orientat de timpuriu şi cu succes către scena artistică internaţională – fără a o abandona pe cea locală – având la activ expoziţii individuale la Amsterdam, Bruxelles sau Milano, şi expoziţii de grup, la Rotterdam, Barcelona, Cracovia, Provence, Verona, Londra, Tel Aviv sau New York. În 2005 a fost distinsă cu ”Meritul Cultural” în grad de Cavaler, acordat de Preşedintele României.

Lucrările expuse la AnnArt fac parte din seria Facebook Obsession, compusă din picturi-colaj şi obiecte-asamblaj de materiale neconvenţionale, prin care sunt transpuse chipuri şi siluete umane, alternate cu simboluri ale omniprezentei reţele sociale care a inspirat sensul expoziției. Facelook vine coerent în continuarea demersului anterior al artistei: de la motivul chipului din seria Faces without a Face, 1999, la reţelele din Net People, 2001, apoi la relaţia individ-timp din Shadows of the Present, 2004, sau Time Regained, 2008.

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt. În continuarea expoziției de la AnnArt, în iunie 2014, seria de lucrări va fi expusă integral la Muzeul de Artă din Timişoara, informeaza comunicatul de presa al Galeriei AnnArt.