Patrimoniul Mondial UNESCO include in prezent 7 locatii din Romania, insumand 32 de monumente din diferite zone ale tarii. HotNews.ro va propune o aplicatie interactiva prin care sa explorati pe harta obiectivele UESCO din Romania, impreuna cu poze si detalii despre fiecare in parte.

Story Map - Patrimoniul mondial UNESCU din RomaniaFoto: Hotnews

Aplicatia a fost realizata de un student in anul III la Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti.

Aplicatia interactiva a fost realizata folosind uneltele Arc GIS de la Esri de catre Ionut Alixandroae, student in anul III la Facultatea de Geografie, Universitatea Bucuresti.

"A trebuit sa realizez un proiect la un seminar despre "Patrimoniul UNESCO din Romania" si m-am gandit ca vreau sa-l realizez intr-un mod deosebit, adica utilizand mai degraba Storytelling-ul din ArcGIS Online decat clasicul Power Point", a povestit Ionut pentru HotNews.ro.

"Informatiile le-am luat de pe site-ul UNESCO din Romania insa si de pe alte site-uri precum patrimoniu.ro/ sau clasicul wikipedia. O astfel de centralizare stiu ca mai exista intr-o harta google, insa realizata intr-o astfel de aplicatie nu", mai spune studentul la Geografie.

Ionut mai spune ca pasiunea sa pentru GIS (n.r. Geographic Information Systems) si nevoia de a realiza proiectul pentru facultate l-au impuslionat sa faca aplicatia interactiva si pentru a fi vizualizata pe internet pentru o mai buna promovare a patrimoniului romanesc si a tarii noastre.

Vezi mai multe aplicatii si harti interactive pe portalul de harti HotNews.ro