La invitatia Institutului Cultural Roman de la Viena si Ambasadei Romaniei in Austria, artistele vizuale Violeta Radu, Ileana Horoba-Danci si Irinel Ilie vor sustine vineri, 28 februarie 2014, ateliere de creatie pentru elevii din clasele primare a doua scoli austriece: Volksschule Sacre Coeur si GTVS Köhlergasse Holleinschule. Tinerii elevi austrieci vor afla despre originile, traditiile si legendele specifice Sarbatorii Martisorului.

Traditia MartisoruluiFoto: ICR

In aceeasi zi, la sediul Institutului Cultural Roman de la Viena, elevi ai scolii Graf Starhemberggasse, care studiaza limba romana cu prof. Beatrice Baumgartl, dar si prescolarii care urmeaza cursul Coaching Romanian Junior la ICR Viena, sub indrumarea prof. Vasilea Mihali, isi vor antrena creativitatea participand, la alegere, la un atelier de creatie. Copiii vor putea crea felicitari la workshop-ul coordonat de Violeta Radu, vor putea face modelaj cu pasta rece, sub indrumarea Ilenei Horoba-Danci, sau se vor lasa initiati in tehnici de cusut la atelierul de cusaturi traditionale romanesti sustinut de Irinel Ilie.

Sambata, 1 martie, tot la sediul ICR Viena, intre orele 11.00 si 16.00, cele trei artiste vor prezenta propriile lucrari in cadrul expozitiei de martisor si vor sustine ateliere demonstrative pentru publicul larg, se arata in comunicatul ICR Viena.​