Soprana romana Anita Hartig a fost invitată să cânte la festivitatea de deschidere a Balului Operei de Stat din Viena ce va avea loc joi, informează Agerpres. Pentru prima dată în cariera sa, artista va interpreta aria 'Depuis le jour' din opera 'Louise' de Gustave Charpentier, acompaniată de orchestra Operei de Stat dirijată de Marc Minkowski. Soprana în vârstă de 30 de ani este singura româncă invitată să participe anul acesta la prestigiosul eveniment găzduit în sala Operei vieneze.

Anita Hartig a debutat în 2006, la Opera Naţională din Cluj, în rolul Mimi din 'La Boheme'. Debutul internaţional a venit în 2009, pe scena Operei de Stat din Viena, cu rolul Musetta din aceeaşi operă 'La Boheme'. Tot la Viena a avut ocazia să fie, pe rând, Susanna în 'Le Nozze di Figaro', Micaela în 'Carmen', Despina în 'Cosi fan tutte' sau Zerlina în 'Don Giovanni'.

În 2012 a cântat pentru prima dată pe scena operei Scala din Milano, tot în rolul Mimi. Un an mai târziu a venit şi debutul la Opera Regală din Londra, în aceeaşi 'La Boheme', alături de Teodor Ilincai, Sonya Yoncheva şi Gabriele Viviani, sub conducerea muzicală a lui Alexander Joel. La finalul anului 2013 a fost invitată să interpreteze partitura vocală din Simfonia a II-a de Mahler în programul Festivalului 'George Enescu', la Bucureşti.

În 2014, Anita Hartig va debuta la Metropolitan Opera în New York, în 'La Boheme', spectacolul din 5 aprilie fiind difuzat live în cinematografele din toată lumea.