A fost odata ca niciodata un magician care in fiecare duminica dimineata ii astepta pe cei mici la Teatrul National pentru Copii. Locul unde copiii urca pe scena si devin cei mai frumosi eroi de basm. Ca intr-o adevarata magie, "inarmati" cu doar cateva elemente de costum si de decor, ei invata sa-si infranga teama si sa lupte vitejeste cu duhurile rele, cu fortele cele intunecate din povestile romanilor, de ieri si de azi. "E un proiect pe care l-am inceput in anul 2000 aici la Teatrul National, o asociere intre TNB si Fundatia Abracadabra. De atunci ne gandeam - si asa a si fost conceput - ca cel mic, copilul, nu mai are rabdare doar sa stea sa priveasca, asa cum ni se intampla si noua cu telecomanda de la televizor. Si ei, copiii, trebuie sa participe. Copiii urca pe scena, devin eroi de poveste, chiar daca stiu, chiar daca nu stiu povestea. Noi suntem doar povestitorii si jucam rolurile negative, iar ei sunt invingatorii - Fetii Frumosi si Ilenele Cosinzene de aici din spectacolele Teatrului National pentru Copii", spune "Magicianul" Marian Râlea intr-un interviu acordat Hotnews.ro.

Teatrul National pentru CopiiFoto: TNB

Vezi un interviu Hotnews.ro cu "Magicianul" Marian Râlea si imagini din spectacolul "Fat Frumos din Lacrima" al Teatrului National pentru Copii, in care micii spectatori au intrat in Joc si au dat piept cu Muma Padurii si cu Genarul cel mandru si salbatic:

Formula de teatru interactiv, in care cei mici urca pe scena si devin Eroii din Povesti, a inceput cu multi ani in urma si a fost imprumutata si practicata in intreaga tara cu un real succes. Dupa o pauza cauzata de lucrarile de reconstructie a Teatrului National, noul proiect a fost regandit de Magicianul Povestilor si a revenit in luna octombrie a anului trecut la Sama Mica a Teatrului National Bucuresti.

In fiecare duminica, de la ora 11:00, cei mici sunt invitati la Teatrul National pentru Copii sa isi continue joaca.

  • Spectatori si eroi de poveste la Carnaval

Pe 23 februarie si 2 martie, doua duminici la rand, de la ora 11:00, copiii vor avea parte de sarbatoare la Sala Media de la Teatrul National Bucuresti, unde sunt invitati la Carnaval - Carnavalul de lasata secului pe 23 februarie si Carnavalul de primavara pe 2 martie. In buna traditie a locului, fiecare spectacol va fi o premiera, niciun carnaval nu va semana cu celalalt. Magicianul si Buna Povestilor vor fi gazde, iar copiii - Eroii din Poveste.

Carnavalul, unul dintre cele mai apreciate si asteptate spectacole in randul copiilor, face parte din stagiunea

Carnaval la TNB

Carnaval la TNB

Foto: Afis spectacol

Teatrului National pentru Copii.

Povestile romanilor vor fi din nou aici, la intalnirea cu cei mai mici dintre spectatorii teatrului. In ritm de carnaval, cei buni se vor confrunta si de aceasta data cu incercarile grele si cu capcanele celor rai la suflet. Nemuritoare personaje de basm, frumoase traditii din batrani, precum si costume dintre cele mai originale ii vor incanta pe toti participantii la acest colorat inceput de primavara.

Sa fii copil e un lucru serios, sustin gazdele dumneavoastra, invitandu-va sa va pregatiti cat se poate de bine, de la masca si costum pana la povestea care insoteste personajul ales de voi. Despre semnificatiile carnavalului veti mai afla si la teatru. Pentru ca, intrarea in postul Pastelui, prin cortegiul vesel care trage lumea cu susul in jos (regii devenind bufoni iar cersetorii¬regi), este un moment cat se poate de serios, un ritual pe care omenirea il practica din cele mai vechi timpuri printr-o explozie de bucurie.

Gazdele va asteapta la teatru, pregatiti cum se cuvine de Carnaval.