Rodica Popescu Bitanescu joaca rolul Doamnei cu coasa la New York

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 19 februarie 2014, 12:22 Actualitate | Cultură

Rodica Popescu Bitanescu
Foto: ICR NY
În 21 februarie, de la ora 19.00, la sala Auditorium a ICR New York va avea loc un spectacol sustinut de Rodica Popescu Bitănescu în care va interpreta roluri de comedie din galeria dramaturgiei naţionale, de la Ion Luca Caragiale şi Vasile Alecsandri, la Tudor Muşatescu.

Actriţa va aminti şi va povesti invitaţilor care o vor primi în Sala Auditorium de la New York despre rolurile jucate de ea în filmele “Ministerul comediei”, “Tăticul”, “Patima”, “Avocatul”, “Secretul lui Nemesis”, “Căsătorie cu repetiţie”, “Coana Chiriţa”, “Harababura”, “Colierul de turcoaze”, “Premiul întâi”, “Iarba verde de acasă”, “Ciocolata cu alune”, “Dumbrava minunată”, “Sosesc păsările călătoare”, “Am o idee”, “Aripi de zăpadă”.

După comediile "Cinci femei în tranziție" și "Încă e bine", Rodica Popescu Bitănescu a scris și regizat piesa, cu un titlu paradoxal, "Viață de cimitir" (comedie romantică), pentru un spectacol de umor negru și de thriller comic care amestecă, spre hazul continuu al spectatorilor, în spirit carnavalesc, personajele de pe lumea aceasta și lumea cealaltă.

“Viaţă de cimitir” este o comedie aceasta romantică fără accente morbide. Dimpotrivă. E o piesă optimistă, o invitaţie la bucuriile existenţei şi la iubire, la adâncirea relaţiilor dintre cei care fac parte din aceeaşi generaţie, familie şi grup de prieteni, sub semnul speranţei în bine, de dragul frumosului şi iubirii.
 
Piesa s-a jucat și se joacă cu mult succes la Teatrul Ion Creangă și în sala de teatru de pe strada Lipscani și, deși nu are un décor complicat. Spectacolul se derulează în hohotele de râs ale audienţei de mai mulți ani cu sala plină. La București, trebuie să aștepți luni de zile ca să-ți poți cumpăra un bilet la acest spectacol, despre care afli la casa de bilete că este sold out. Așa că, vă invităm să-l vedeți la New York!

Distribuția spectacolului este formată din: Rodica Popescu Bitănescu, în rolul doamnei cu coasa, Radu Solcanu, tânărul viu, Ioana Mărcoiu, tânăra fată care a murit, Irina Cărămizaru, tânăra vie, Răzvan Hîncu, bunicul de pe lumea cealaltă. Regizor tehnic, sufleur, sonorizator, mașinist și recuziter este Mircea Ștefan Bitănescu.

ICR New York a programat cu prilejul acestui mic turneu trei spectacole având-o în centrul lor pe actriţa care e suficient să-şi pună într-un fel anume o pălărie pe cap sau mănuşile pe mână, ca publicul să se cutremure de râs. Rodica Popescu Bitănescu e un fel de rege Midas menit să transforme tot ce atinge, cuvânt sau gest, nu în aur ci în hohote de râs. Iar râsul este mai mult decât un lingou de aur în viaţa noastră. Cu piesele “Cinci femei în tranziţie” şi “Încă e bine”, Rodica Popescu Bitănescu a demonstrat că poate crea spectacole de teatru care se joacă cu casa închisă.

Celelalte două evenimente de la New York sunt programate pentru 22 februarie, ora 19.00 la “150 Public School Auditorium” (40-01 43 Avenue, Sunnyside, NY 11104) şi 23 februarie, 5 PM, în dialog cu membrii Cenaclului Literar ”Mihai Eminescu”, la restaurantul “Bucharest”, informeaza ICR New York.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BRD Groupe Société Générale

5 motive de cheltuit banii - electronice pentru casa. Idei de cadouri si rasfat

Decembrie este luna cadourilor si in toata nebunia asta trebuie sa mai cumperi si cate ceva pentru casa ta. Bine, sau poate vrei sa faci un cadou unor apropiati, asa ca de "casa noua". Motive de cheltuit bani se vor gasi mereu. Asadar, va propunem o lista de "motive" pentru cheltuit banii, mai ales ca acum e ocazia perfecta sa beneficiezi de ofertele de Craciun ale comerciantilor.

494 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version