Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si Muzeul Zoologic al Universitatii Babes-Bolyai organizeaza la Cluj-Napoca expozitia itineranta "Descendenta speciei umane", cu ocazia Darwin Day 2014. Expozitia este realizata de catre artistul plastic si paleoantropolog amator Eduard Constantin Olaru si va putea fi vizitata in perioada 12 februarie-5 martie in cadrul Muzeului Zoologic din Cluj-Napoca.

Darwin Day 2014Foto: ASUR

Expozitia abordeaza evolutia speciei umane, informeaza ASUR intr-un comunicat remis HotNews.ro. Studiile anatomice faciale sunt prezentate intr-o maniera stiintifica, avand la baza tehnicile utilizate de catre criminalistica in reconstructia chipului.

Eduard Olaru a declarat ca "in Romania, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evolutiei in general si a omului in special, prin urmare consider ca o astfel de expozitie este cu adevarat necesara. Am incercat sa realizez exponatele intr-o maniera cat mai atractiva, pentru a putea reda informatiile stiintifice pe intelesul publicului larg, fie ca vorbim de copii sau adulti".

Expozitia a fost adusa la Cluj-Napoca prin intermediul Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), care a dorit sa marcheze in acest fel 205 ani de la nasterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evolutiei.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 12 februarie - 5 martie. Programul de vizitare: marti - vineri: 10-16, sambata - duminica: 10-14.