Realizatoarea TV Marioara Murarescu va fi inmormantata marti, in jurul orei 12.00, la Cernica, dupa ce luni admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu la sediul Televiziunii Romane din Capitala, informeaza Agerpres.

Marioara MurarescuFoto: TVR

Luni, trupul neinsufletit al Marioarei Murarescu a fost depus la parterul cladirii Studiouri, in holul mare al Televiziunii Romane. Realizatoarea emisiunii 'Tezaur folcloric' a incetat din viata saptamana trecuta.

Incepand din iunie 2013 a fost internata de mai multe ori in diferite unitati medicale. Indragita realizatoare TV a fost diagnosticata in 2008 cu cancer de san, suferind doua interventii chirugicale iar in 2013 a fost supusa unei interventii chirurgicale la coloana vertebrala.

Marioara Murarescu si-a inceput cariera in Radiodifuziunea Romana in 1972, realizand la inceput emisiuni radio, iar din 1977 emisiuni folclorice si programe speciale in TVR.

In 1988 a organizat primul concert 'Tezaur folcloric' la Sala Radio, iar in 1990, primul concert de colinde la Sala Mare a Palatului din Bucuresti. In 1991 aparea primul disc 'Tezaur folcloric', editat in colaborare cu casa de discuri Electrecord, iar in 2000, primele casete audio si primul CD cuprinzand materiale originale interpretate in timp pentru 'Tezaur folcloric'.

Printre premiile pe care le-a primit Marioara Murarescu de-a lungul timpului se numara: Premiul pentru cercetare pentru lucrarea ''Cantecul propriu-zis din Muscel'' (1971), Prix folclorique (1977), Premiul criticii muzicale ''Mihail Jora'' (1993), Premiul Ethnos (1995), Premiul ''Dragos Vranceanu''(1996), Premiul de excelenta acordat de Fundatia Ethnos (1998). In aprilie 2009, realizatoarea a fost decorata de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul ''Steaua Romaniei'' in grad de cavaler.