Scriitorului Mircea Mihăieș i-a fost decernată diploma omagială a Fundației colecționarilor de artă contemporană ungară, împreună cu o plachetă de bronz, drept recunoaștere a activității sale excepționale ca om de cultură, în special pentru stimularea relațiilor culturale între țări în perioada când a ocupat funcția de vicepreședinte ale ICR.

Mircea MihaiesFoto:

Fondatorii Maté Csák, președintele Secțiunii Arhitectură a Uniunii Jurnaliștilor Maghiari, și Anna Körmendi, colecționar de artă, au subliniat vizibilitatea și deschiderea ICR în perioada 2005-2012 și rolul instituției în relațiile culturale dintre România și Ungaria.

Aceeași distincție a fost înmânată și Brîndușei Armanca, pentru spiritul european și bunele servicii aduse relațiilor culturale româno-ungare în perioada directoratului la Institutul Cultural Român din Budapesta și filiala din Szeged.

Brindusa Armanca cu Mate Csak

Brindusa Armanca cu Mate Csak

Foto:

Fundația colecționarilor de artă contemporană ungară premiază din doi în doi ani, de Ziua Culturii Ungare - 24 ianuarie, ziua imnului - personalități cu o contribuție semnificativă în consolidarea legăturilor culturale transfrontaliere, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Placheta de bronz este opera artistei Emma Egyed.