Spectacolul Năpasta de I.L. Caragiale, în regia lui Radu Afrim, se va bucura în acest an de o audienţă internaţională, fiind selectat să participe la viitoarea ediţie, a 21-a, din septembrie 2014, a prestigiosului Festival internaţional de teatru ExPonto de la Ljubljana, Slovenia. Spectacolul va avea doua reprezentatii in zilele de 22 si 24 ianuarie, ora 20,00, la Sala Studio a Nationalului bucurestean, informeaza TNB.

Singura dramă a lui I.L. Caragiale, istoria unei răzbunări feminine, Năpasta în viziunea lui Afrim declanșează emoție și suspans, într-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv. Actorii creează o lume efervescentă, căƒreia muzica îi aduce un fior straniu. Un decor al cotidianului citadin, dar încărcat cu detalii telurice, prelungit într-o paradă suprarealistă a costumelor întregesc atmosfera obsedantă a spectacolului.

"Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simțit nevoia săƒrămânムurme. Ar fi inutilムo lectură cuminte la Năpasta (...) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov... crezi că o să mă refuze Caragiale?!" Radu Afrim

Iniţiat în 1993, Festivalul Ex Ponto reuneşte anual o selecţie impresionantă de spectacole ale unor teatre din spaţiul central şi sud-est european, fiind totodată şi o activă platformă de dialog pe teme de stringentă actualitate. Tema precedentei ediţii a Festivalului s-a intitulat, semnificativ, «Unde este limita ?»