Metoda manageriala pe stil vechi se transforma vazand cu ochii intr-o abordare uzata moral. Cu cat oamenii ajung sa fie mai evoluati si mai sanatosi psihic, cu atat politica unui management luminat va deveni mai necesara pentru a supravietui in conditii de concurenta si cu atat mai ineficienta va fi intreprinderea bazata pe o politica autoritarista.

motivatie-si-afaceriFoto: GiftBooks.ro

Intr-o lume in care apar zi de zi noi teorii despre management si psihologia leadershipului, ideile lui Abraham Maslow surprind prin claritatea, profunzimea si actualitatea lor. Prezenta antologie reuneste articole, conferinte si scrisori inedite (de exemplu, catre Skinner sau Rockefeller) care ofera o perspectiva utila si novatoare asupra managementului si eficientei, autoactualizarii si trebuintelor umane, creativitatii si leadershipului.

Indiferent ca vorbeste despre nefasta mecanizare a organizatiilor sau despre cele mai profunde motivatii umane, Maslow ofera de fiecare data exemple si studii de caz, precum si solutii practice pentru managerii si specialistii in resurse umane. Acestia vor putea afla cum sa fidelizeze clientii si partenerii companiei, cum sa creeze un mediu de lucru motivant si creativ sau cum sa se adapteze la schimbare si la provocarile neasteptate.

Abraham H. Maslow (1908-1970) este intemeietor al psihologiei umaniste si autor de referinta in psihologia personalitatii.

Deborah Collins Stephens este coach si fondatoare a Centrului pentru Leadership Inovator din California.