Scriitorii care au un proiect în lucru şi care au publicat cel puţin o carte la o editură europeană (indiferent de genul literar) şi/sau care au domiciliul în Europa sunt invitaţi să candideze pentru o rezidenţă de una sau două luni la Vila Marguerite Yourcenar, situată la 40 km de localitatea Lille, în nordul Franţei, anunţă ICR.

Potrivit Institutului Cultural Român (ICR), candidaţii vor fi selectaţi de un juriu compus din specialişti şi personalităţi literare europene, termenul limită pentru înscriere fiind de 31 ianuarie 2014, iar rezidenţa urmând a se desfăşura în anul 2015.

Câştigătorul rezidenţei va primi şi o bursă în valoare de 2.000 de euro/lună, oferită de Conseil General du Nord.

Detalii suplimentare: Francoise Bultez, rf.95gc@1zetlubf, lenord.fr [› Villa Marguerite Yourcenar]; site Conseil general du Nord.

Nu vor fi luate în considerare cărţile ale căror cheltuieli de publicare la o editură europeană au fost suportate de autor, menţionează sursa citată.

'Nu e vorba de un premiu literar, dar este recunoscută realizarea unui proiect literar dus la capăt la reşedinţa unde a copilărit scriitoarea Marguerite Yourcenar', menţionează site-ul Conseil general du Nord, precizând că volumele 'Les joyeuses funerailles' de Ludmila Oulitskaia, 'L'eternite n'est pas de trop' de Francois Cheng sau 'Ketala' de Fatou Diome 's-au născut în acest loc de întâlnire creativă între un scriitor şi un loc'.