Scriitorul clujean Ion Mureşan este laureatul ediţiei a XXIII-a a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pentru anul 2013, informeaza Agerpres. Premiul este acordat anual de municipiul Botoşani, iar câştigătorul este desemnat de un juriu condus de preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu.

Pentru marele premiu au mai fost nominalizaţi scriitorii Mircea Cărtărescu, Liviu Ioan Stoiciu, Lucian Vasiliu, Constantin Abăluţă, Ovidiu Geraru şi Vasile Vlad.

Premiul, în valoare de 20.000 de lei, dar şi trofeul, urmează a fi înmânate lui Ion Mureşan, miercuri seară, în cadrul unei gale special organizate cu prilejul Zilelor Eminescu.

Totodata, potrivit traditiei, Ion Muresan va deveni cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Ion Mureşan este născut pe 9 ianuarie 1955 în localitatea Vultureni din judeţul Cluj. Poet şi publicist, acesta a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie a Universităţii 'Babeş-Bolyai' din Cluj, în anul 1981. A făcut parte din gruparea revistei 'Echinox'. După absolvire, a devenit membru al cenaclului 'Saeculum' din Beclean. Între anii 1981 şi 1988 a fost profesor de istorie în comuna Strâmbu. Din 1988 a deţinut funcţia de redactor la revista 'Tribuna' din Cluj. În prezent este publicist comentator la un ziar clujean şi redactor- şef al revistei 'Verso' din Cluj. A debutat cu poezie în revista 'Cutezătorii' în 1968.