Incepand din luna decembrie 2013, Radio Romania Cultural transmite lunar inregistrarea conferintelor "Inapoi la Argument", serie de evenimente ce are loc la Libraria Humanitas de la Cismigiu, informeaza postul de radio intr-un comunicat de presa. Conferintele il au ca moderator pe Horia Roman Patapievici care intra in dialog cu personalitati marcante ale vietii culturale romanesti.

Horia Roman Patapievici si Gabriel LiiceanuFoto: Radu Sandovici

Pe 28 noiembrie, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Gabriel Liiceanu, iar cei doi au discutat despre Securitate si istoria recenta a Romaniei. Tema intalnirii, legata si de cel mai recent volum publicat de Gabriel Liiceanu, "Dragul meu turnator", a fost "Viata cotidiana a Securitatii din punctul de vedere al victimei".

"Tribunalul la care il cheama Gabriel Liiceanu pe turnatorul generic este acesta: De ce ti-ai tradat natura morala? Nu este vorba de un tribunal al oamenilor, ci un tribunal al lui insusi" , spune Horia Roman Patapievici in cadrul conferintei

"Cand am citit dosarul, in 2006, am avut un soc, dar, ce incerc sa spun mereu, este ca e vorba, de fapt, de o societate bazata pe o supraveghere totala, care functioneaza ca un perpetuum mobile", este marturisirea lui Gabriel Liiceanu din aceeasi seara.

Inregistrarea acestui dialog care s-a desfasurat in fata unui public numeros va putea fi ascultata marti, 17 decembrie, de la ora 19:00, la Radio Romania Cultural.