​Concursul Național de Scenografie "George Löwendal", ediția a IV-a, organizat de Fundația Löwendal, își desemnează câștigătorii vineri, 13 decembrie 2013. Festivitatea de premiere are loc la ora 18.00, la sediul Fundației Löwendal din București, P-ța Gh. Cantacuzino nr. 1.

Concursul National de Scenografie George LowendalFoto: Fundatia Lowendal

Cele 29 de proiecte scenografice rămase în competiție (din cele 47 înscrise în

concurs) sunt jurizate de echipa de profesioniști condusă de reputatul scenograf Helmut Stürmer și vor face obiectul unei expoziții organizate la sediul Fundației, în perioada 13-20 decembrie, program de vizitare luni-vineri, orele 10:00-18:00.

Valoarea totală a premiilor oferite de Fundația Löwendal este de 2.000 de euro.

Marele Premiu al Concursului Național de Scenografie "George Löwendal" este acordat, ca în fiecare an, de Ariadna Avram, președintele fondator al Fundației Löwendal, cea care a inițiat și susține acest concurs unic în România.

Tema concursului, ,"Hamlet" de William Shakespeare, a fost propusă de

profesorul universitar Viorica Petrovici, apreciat scenograf, care s-a implicat încă de la început în desfășurarea Concursului de Scenografie organizat în memoria baronului George Löwendal – pictor, scenograf și pedagog. Această temă a inclus și workshopurile susținute de regizoarea Sanda Manu, reputat pedagog în arta teatrală.

Concursul Național de Scenografie "George Löwendal", organizat de Fundația Löwendal, se adresează studenților de la secțiile de scenografie (licență și masterat), dar și absolvenților cu vârsta de până la 35 de ani, ai Universității Naționale de Artă din București, Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,"I.L. Caragiale" din București, Universității de Arte din Târgu- Mureș și Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București.

În realizarea lucrărilor pentru Concursul Național de Scenografie ,"George

Löwendal", ajuns în anul 2013 la a IV-a ediție, concurenții au luat în considerare planul scenic al Sălii Studio a Teatrului Național București (Arenă, Elisabetan sau Italian).

Componența juriului:

- Helmut Stürmer – scenograf, președintele jurului

- Lia Manțoc – scenograf

- Carmencita Brojboiu – scenograf

- Radu Afrim – regizor

- Crista Bîlciu - regizor

- Ariadna Avram – președinta Fundației Löwendal

- Dorin Dănilă – artist plastic, director Fundația Löwendal

Fundația Löwendal este producătorul Concursului Național de Scenografie,"George Löwendal", un proiect unic în România și un brand exclusiv al Fundației Löwendal.

Detalii despre Concursul Național de Scenografie ,"George Löwendal", pe www.lowendal.ro/concurs-scenografie.

Partener eveniment: Domeniul Manasia