Muzeul Municipal din Curtea de Argeş va fi gazda, în perioada 5-20 decembrie 2013, unei inedite expoziţii semnate de Cristian Bădiliţă. Cu prilejul sărbătorii Crăciunului, cunoscutul patrolog şi biblist, apreciat deopotrivă în ţară şi străinătate, va prezenta o serie de peste 50 de lucrări (planşe, tricouri, vase, postere, ilustrate, semne de carte), sub titlul „Ninge cu Iisus“.

Expozitie Cristian BadilitaFoto: Muzeul Municipal din Curtea de Argeş

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 5 decembrie, ora 17, în prezenţa IPS Calinic Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, acad.Gheorghe Păun, Filofteia Pally, director general Muzeul Goleşti şi Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene Piteşti.

Cristian Bădiliţă, doctor al Universităţii Paris IV-Sorbona, este cunoscut mai ales ca teolog, traducător, eseist. Autor a peste patruzeci de volume publicate în România şi în afara graniţelor, Cristian Bădiliţă a suprins în 2013 mediul cultural românesc prin iniţierea unui ciclu de expoziţii inedite, în care poezia intră în comuniune cu artele plastice, colajul, teologia, dar şi cu stricta „banalitate“ care ne înconjoară. Până acum planşele sale au fost expuse la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu“ din Piteşti, Muzeul „Brukenthal“, Biblioteca Naţională a României, Primăria Municipiului Botoşani, Muzeul Literaturii din Iaşi.

Criticul Alex. Stefănescu nota în Adevărul, 9 iunie, 2013: „Cu inventivitatea lui inepuizabilă Cristian Bădiliţă mereu ne ia prin surprindere. Îi uimeşte şi îi încântă până şi pe cei mai blazaţi cititori. Şirurile de cuvinte, scrise în culori aprinse, desprinse parcă din tablourile lui Chagall, devin contururi de frunze, de melci, de vehicule sau de himere. Sensul poeziilor intră astfel în rezonanţă cu semantica desenului, creând privitorului momente de reverie.

Îţi vine greu, după vizitarea acestei expoziţii, să te mai întorci în lumea prozaică de afară.“

Publicul este asteptat la această nouă abordare a lui Cristian Bădiliţă, situată la confluenţa artei cuvântului cu arta imaginii, ce se potenţează reciproc într-un demers creştin autentic.